Skip to main content

Κορωνοϊός: 1.514 κρούσματα στην Ελλάδα - 53 νεκροί, 91 διασωληνωμένοι

Άλλα 23 κρούσματα εντοπίστηκαν στη δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στη Ριτσώνα, ενώ 49 κρούσματα επιβεβαιώθηκαν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Επιπλέον 27 νέα κρούσματα ανακοίνωσε σήμερα ο καθηγητής λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για το ζήτημα του κορωνοϊού, Σωτήρης Τσιόδρας.

Όπως είπε άλλα 23 κρούσματα εντοπίστηκαν στη δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στη Ριτσώνα, ενώ επιπλέον 49 κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», το οποίο μετρά συνολικά 119 κρούσματα (δείτε εδώ).

Ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων στη χώρα ανέρχεται σε 1.514, ωστόσο όπως είπε ο κ. Τσιόδρας η εικόνα των κρουσμάτων θα είναι ακριβής μετά την ολοκλήρωση των τεστ στους επιβάτες των πλοίων.

Τρεις ακόμη θάνατοι καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο, με τον αριθμό των νεκρών να ανέρχεται στους 53. Η μέση ηλικία των θανόντων είναι τα 72 έτη, ενώ οι 49 ήταν άνδρες και οι 14 γυναίκες. Οι 50 από τους 53, είπε ο κ. Τσιόδρας, είχαν υποκείμενο νόσημα ή ήταν ηλικιωμένοι.

91 ασθενείς παραμένουν διασωληνωμένοι. Ο μέσος όρος ηλικίας του είναι τα 65 έτη και από τους ασθενείς οι 16 είναι γυναίκες. Ακόμη, 9 ασθενείς εξήλθαν από τις ΜΕΘ.

Συνολικά, 18.844 τεστ έχουν διενεργηθεί μέχρι σήμερα.