Skip to main content

Μαγιορκίνης: 28% λιγότερες οι διαγνώσεις στη Θεσσαλονίκη

Ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης ανέφερε ότι στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν 28% λιγότερες διαγνώσεις κορωνοϊού, συγκριτικά με την προηγούμενη εβδομάδα.

Στα επιδημιολογικά στοιχεία της Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε στην καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορωνοϊό ο επίκουρος καθηγητής του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Διαβάστε ακόμη: Κορωνοϊός: 179 νέα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη - 111 στην Κεντρική Μακεδονία

Συγκεκριμένα ανέφερε πως η πανδημία στη Θεσσαλονίκη μειώνεται με ταχύτερο ρυθμό από ότι στην Αττική, ενώ υπάρχουν 28% λιγότερες διαγνώσεις συγκριτικά με την προηγούμενη εβδομάδα. 

Παράλληλα τόνισε ότι το ιικό φορτίο στην πόλη είναι τρεις φορές υψηλότερο από ότι στην Αθήνα.

«Στην Ελλάδα η μείωση των ενεργών κρουσμάτων συνεχίζεται. Ωστόσο, η κατάσταση στις ΜΕΘ παραμένει εξαιρετικά επιβαρυμένη», ανέφερε αρχικώς ο καθητής.

Για την Αττική τόνισε ότι υπάρχουν 15% λιγότερες διαγνώσεις σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ στη Δυτική Αττική και στην Κοζάνη παραμένει υψηλά το ιικό φορτίο.

Στη συνέχεια επίσημανε ότι ο κλειστός χώρος, με τραγούδια και χωρίς μάσκα, είναι εστία υπερμετάδοσης. «Το ιδανικό είναι να κάνουμε γιορτές μόνο με την οικογένειά μας. Αν συναντηθούμε, καλό θα ήταν να είναι με τους ίδιους και να αποφύγουμε τους ηλικιωμένους», υπογράμμισε.

Ενώ για αυτά που πρέπει να κάνουμε για να μειωθούν οι πιθανότητες να μεταδοθεί ο ιός κατά τη διάρκεια των εορτών είναι τα εξής:

-Να φοράμε μάσκα
-Να μην αγκαλιαζόμαστε και φιλιόμαστε
-Να αερίζεται ο χώρος
-Να αποφύγουμε ηλικιωμένους
-Αν έχετε συμπτώματα να μην επισκεφθείτε κανέναν και να επικοινωνήσετε με τον γιατρό σας

Όσον αφορά στο μεταλλαγμένο στέλεχος στη Βρετανία τόνισε ότι «δείχνει να έχει ελαφρώς μεγαλύτερη μεταδοτικότητα. Ακόμα και αν επαληθευτεί η ελαφρώς μεγαλύτερη μολυσματικότητα, δεν αλλάζει τον σχεδιασμό μας».