Skip to main content

Κορωνοϊός: 95 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - Στους 38 οι νεκροί

Ο συνολικός αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα είναι 1.156 ενώ οι νεκροί αυξήθηκαν στους 38 όπως ανακοίνωσε ο Τσιόδρας.

Ενενήντα πέντε νέα κρούσματα του κορωνοϊού επιβεβαιώθηκαν στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, ενώ στον αριθμό των νεκρών προστέθηκαν άλλοι έξι, φτάνοντας συνολικά στους 38.

Ο συνολικός αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι 1.156.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, 69 ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, εκ των οποίων το 77% με υποκείμενα νοσήματα.

Την ίδια στιγμή, ένας άνθρωπος αποσωληνώθηκε από το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης και ένας ακόμα πήρε εξιτήριο, με τους περισσότερους από αυτούς να είναι στην Αθήνα.

Οσον αφορά τους θανάτους, οι 29 αφορούν άνδρες και οι εννέα γυναίκες, ενώ το ποσοστό των θανόντων είναι τα 71 έτη.

Στους ανθρώπους που έφυγαν σήμερα από τη ζωή συμπεριλαμβάνονται ένας 64χρονος, που νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ και ένας 70χρονος από την Ξάνθη, που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

Μέχρι σήμερα έχουν γίνει 15.151 διαγνωστικά τεστ.

«Προσοχή στην παραπληροφόρηση, η οποία μπορεί να γίνει πιο επικίνδυνη από τον ιό», τόνισε επίσης. Σημείωσε ότι είναι βραδύτερος ο ρυθμός της εξάπλωσης της πανδημίας στη χώρα μας σε σχέση με άλλα κράτη, όπως η Ιταλία, η Γαλλία και η Ισπανία.

Ο επικεφαλής του υπουργείου Υγείας επέστησε την προσοχή των πολιτών στη χρήση της χλωροκίνης, τονίζοντας ότι πρέπει να γίνεται μόνο με συνταγή γιατρού. Όπως είπε, σχετίζεται με πολλές παρενέργειες, ακόμα και θάνατο, ενώ τα χημικά που την περιέχουν, χρησιμοποιούνται στις ΗΠΑ για καθαρισμό δεξαμενών!

Τόνισε για άλλη μία φορά ότι οι ερχόμενες εβδομάδες θα μας βοηθήσουν να έχουμε μια καλύτερη εικόνα, ενώ υπογράμμισε ότι «η εικόνα των θανάτων είναι σημαντική και έχουμε συγκρατημένη αισιοδοξία». Ο αγώνας είναι μαραθώνιος, είπε επίσης ο κ. Τσιόδρας, εφιστώντας την προσοχή στην ευλαβική τήρηση των περιοριστικών μέτρων.

«Να συνεχίσουμε ενωμένοι. Η επιδημία δεν είναι αριθμοί, είναι αγαπημένα πρόσωπα, είναι ζωές», ήταν το μήνυμα που έστειλε.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο κ. Τσιόδρας είπε ότι τα κρούσματα ανέρχονται στα 684.000, ενώ 32.000 είναι οι θάνατοι.