Skip to main content

Κορωνοϊός: 99 νέα κρούσματα και έξι νεκροί - 11 βγήκαν από τις ΜΕΘ

Πώς διαμορφώνεται η κατάσταση με τη διασπορά του νέου κορωνοϊού στην Ελλάδα. Ελεγχόμενη ακόμα η κατάσταση σύμφωνα με τις αρχές.

Επιπλέον 99 κρούσματα του νέου κορωνοϊού καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα όπως ανακοίνωσε σήμερα ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό Σωτήρης Τσιόδρας.

Πλέον, το σύνολο των κρουσμάτων αγγίζει τα 1.613.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, 92 άτομα νοσηλεύονται στις ΜΕΘ εκ των οποίων 23 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Επιπλέον, 11 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Σήμερα σημειώθηκαν έξι θάνατοι ασθενών, ανεβάζοντας το γενικό σύνολο ιανόντων στους 59.

Έχουν διενεργηθεί έως σήμερα 22.437 εργαστηριακά τεστ.

Ο κ.Τσόδρας τόνισε ότι βλέπει την πορεία της επιδημίας στη χώρα μας, με μία συγκρατημένη αισιοδοξία. «Εάν προσέξει κανείς ακόμα και τα νούμερα των εργαστηριακών ελέγχων τις τελευταίες ημέρες σε σχέση με τα θετικά που βγαίνουν, θα δει κάποια μικρά αισιόδοξα μηνύματα.  Αυτά δεν πρέπει να μας οδηγήσουν σε εφησυχασμό. Πρέπει να μας επιβεβαιώσουν μέσα μας, την αίσθηση ότι αυτό που κάνουμε δουλεύει, ότι υπάρχει μια πραγματικά βραδεία αύξηση. Ενδεχομένως εάν συνεχίσουμε έτσι, με αυτή την καλή στρατηγική, την καλή συμμόρφωση, να έχουμε και μείωση αργότερα. Αλλά αυτό εξαρτάται από εμάς. Φυσικά από εμάς εξαρτάται και το εάν θα χρειαστεί να εφαρμοστούν παραπάνω μέτρα. Έτσι όπως πάμε, νομίζω αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι επαναξιολογούμε την κατάσταση κάθε μέρα, κάθε εβδομάδα και προχωράμε ανάλογα», είπε ο κ.Τσιόδρας.