Skip to main content

Κορωνοϊός: Αύξηση 600% των κρουσμάτων κορωνοϊού τον Ιούνιο στο Ιράκ

Το υπουργείο Υγείας του Ιράκ ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει καταγράψει περίπου 70.000 κρούσματα και σχεδόν 3.000 νεκρούς από τον κορωνοϊό.

Μια Ιρακινή βουλευτής άφησε σήμερα την τελευταία της πνοή νικημένη από τον κορωνοϊό, ανακοίνωσε το πρακτορείο ειδήσεων της χώρας, με τα κρούσματα Covid-19 να έχουν εκτοξευτεί κατά 600% τον Ιούνιο, σύμφωνα με μια μη κυβερνητική οργάνωση.

Η βουλευτίνα Γκίντα Κάμπαχ, ηλικίας 46 ετών, από την επαρχία Ντιγιάλα, στην ανατολική Βαγδάτη, είναι το πρώτο μέλος του ιρακινού κοινοβουλίου που πέθανε από την Covid-19, όμως τουλάχιστον 20 συνάδελφοί της έχουν προσβληθεί από τον ιό, όπως επιβεβαίωσε πρόσφατα ο πρόεδρος της ιρακινής βουλής Μοχάμεντ αλ Χαλμπούσι.

Αν και στο Ιράκ τα κρούσματα Covid-19 κινούνταν για καιρό σε σχετικά χαμηλά ποσοστά, τον Ιούνιο, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση International Rescue Committee (IRC), οι μολύνσεις εκτοξεύθηκαν κατά 600% κι ενώ εκατοντάδες επαγγελματίες υγείας νόσησαν από τον νέο κορωνοϊό.

Το υπουργείο Υγείας του Ιράκ ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει καταγράψει περίπου 70.000 κρούσματα και σχεδόν 3.000 νεκρούς, ενώ περίπου 40.000 άνθρωποι αποθεραπεύτηκαν.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με τα νοσοκομεία στα όριά τους, οι εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης της Βαγδάτης εξοπλίστηκαν με νοσοκομειακές κλίνες και πολλά ξενοδοχεία υποδέχονται πλέον οικογένειες σε καραντίνα.

Όμως, σε μια χώρα με χρόνιες ελλείψεις σε γιατρούς, φάρμακα και κλίνες, πολλά βίντεο κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου καταγράφονται νοσοκομεία, μεταξύ άλλων, στην επαρχία Ζι Καρ, να μην διαθέτουν οξυγόνο, για να βοηθήσουν τους ασθενείς, ενώ συγγενείς καταφέρονται εναντίον γιατρών και νοσηλευτών και επιτέθηκαν σε τουλάχιστον μία γιατρό.