Skip to main content

Κορωνοϊός: Αυξήθηκαν τα κρούσματα σε παιδιά την περασμένη εβδομάδα

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ το 24% από τα συνολικά κρούσματα αφορά ηλικίες από 4 έως 18 ετών.

Στα 11.131 ανέρχονται τα παιδιά ηλικίας 4-18 ετών που νοσούν με κορωνοϊό την εβδομάδα 15 με 21 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.

Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί στο 24% των συνολικών κρουσμάτων, αυξημένος κατά 4,4% συγκριτικά με την προηγούμενη εβδομάδα.

Την ίδια ώρα, τρεις έγκυες και τέσσερα παιδάκια νοσηλεύονται σε απλές κλίνες του νοσοκομείου Ιπποκρατείου στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, κατά τη χθεσινή εφημερία τρεις έγκυες γυναίκες έφτασαν στο νοσοκομείο και λόγω της κατάστασης της υγείας τους κρίθηκε απαραίτητη η νοσηλεία τους. Όπως αναφέρουν νοσοκομειακές πηγές στη Voria.gr και οι τρεις δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού.

Παράλληλα, τέσσερα παιδάκια διαφόρων ηλικιών νοσηλεύονται σε απλές κλίνες Covid του νοσοκομείου, χωρίς, ωστόσο, η κατάσταση της υγείας τους να εμπνέει έντονη ανησυχία.

Κρίσιμη, στον αντίποδα, παραμένει η κατάσταση του τεσσάρων μηνών βρέφους που είναι διασωληνωμένο εδώ και μέρες στη ΜΕΘ Παίδων.