Skip to main content

Κορωνοϊός: Αναβλήθηκε η δίκη των αρνητών από τη Συκιά Χαλκιδικής

Πρόκειται για αρνητές της μάσκας και του εμβολιασμού, ηλικίας 53 και 28 ετών που συνελήφθησαν για παραβίαση των μέτρων για τον κορωνοϊό και απείθεια.

Αναβολή για να δικαστούν την Παρασκευή πήραν οι δύο συλληφθέντες των επεισοδίων στη Συκιά Χαλκιδικής, που αφέθηκαν ελεύθεροι την Τετάρτη.

Πρόκειται για αρνητές της μάσκας και του εμβολιασμού, ηλικίας 53 και 28 ετών, οι οποίοι μεταξύ άλλων συνελήφθησαν για βία κατά υπαλλήλων, απείθεια, παραβίαση των μέτρων για τον κορωνοϊό, κ.α.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, το δικαστήριο είναι πιθανό να μην γίνει βάσει της ΚΥΑ για την αναστολή των δικαστηρίων, εφόσον αφέθηκαν ελεύθεροι και θα αναβληθεί εκ νέου.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκέντρωση έγινε στην κεντρική πλατεία του χωριού από περίπου 20 άτομα που αντιδρούν στα μέτρα. Στο ένα πανό που είχαν αναρτήσει έγραφαν «να γίνουν νεκροψίες, γιατί δεν ακούτε τον ΠΟΥ;» και στο άλλο «γιατί υποχρέωση σε εμβόλιο-πείραμα;».

Αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο για να διαλύσουν τη συγκέντρωση και, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, ξεκίνησε η ένταση με τους διαμαρτυρόμενους, οι οποίοι στη συνέχεια αυξήθηκαν σε αριθμό, ενώ πολλοί από αυτούς δεν φορούσαν καν μάσκα.

φωτογραφία: art.gr