Skip to main content

Κορωνοϊός: Καμπανάκι στο ΕΣΥ λόγω «Δέλτα» - Αύξηση εισαγωγών και διασωληνωμένων

Περισσότεροι από 1.000 ασθενείς νοσηλεύονται σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων οι περισσότεροι ανεμβολίαστοι ενώ παρατηρείται αύξηση στους διασωληνωμένους

Η επέλαση της μετάλλαξης Δέλτα και η μετατόπιση της διασποράς σε μεγαλύτερες ηλικίες και δη στο ηλικιακό τόξο των 40-60 προκαλούν πονοκέφαλο σε κυβέρνηση και ειδικούς, ειδικά δε υπό το πρίσμα της διαφαινόμενης αύξησης των εισαγωγών στα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, περισσότεροι από 1.000 ασθενείς νοσηλεύονται σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων οι περισσότεροι ανεμβολίαστοι. Την ίδια ώρα παρατηρείται αύξηση και στους διασωληνωμένους ασθενείς, οι οποίοι αυξήθηκαν σε 130.

Διαβάστε σχετικά - Κορωνοϊός: Αύξηση κρουσμάτων και διασωληνωμένων - Επτά νέοι θάνατοι

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς, την περασμένη εβδομάδα έγιναν 5 εισαγωγές ασθενών με Covid, ενώ σήμερα με το τέλος της εφημερίας οι εισαγωγές είχαν φτάσει τις 25.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται οι εισαγωγές και στον Ευαγγελισμό. «Παρατηρήσαμε αύξηση των εισαγωγών κατά 30, 40 και 50% των εισαγωγών από εφημερία σε εφημερία. Έχουν διπλασιαστεί οι εισαγωγές σε σχέση με πριν από 20- 25 ημέρες. Τις περισσότερες φορές άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί», δήλωσε ο Διευθυντής Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Ευαγγελισμού, Δημήτρης Πιστόλας.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, στο Σωτηρία τον Ιούνιο η πληρότητα στις κλίνες covid έφτανε στο 30%, ενώ τις τελευταίες ημέρες το ποσοστό εκτοξεύτηκε στο 100%.

Η μετατόπιση της διασποράς από τους νέους σε ηλικία στις ηλικιακές ομάδες από 40 έως 60 ετών προκαλεί εύλογη ανησυχία, δοθέντος του ότι το ποσοστό εμβολιασμού σε αυτό τα ηλικιακό γκρουπ είναι 65% που σημαίνει ότι ένας στους τρεις κινδυνεύει να μολυνθεί και να νοσήσει σοβαρά.

Δείτε ακόμα - Κορωνοϊός: Μία ανάσα από τα 300 τα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη - 27 στη Χαλκιδική

Ο καθηγητής πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εκτίμησε ότι σε αυτό το κύμα της πανδημίας ο κορωνοϊός θα επισκεφθεί τους πάντες, «μηδενός εξαιρουμένου εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Το εμβόλιο προστατεύει σε μεγάλο βαθμό από τη μόλυνση. Αν έρθετε σε επαφή δεν θα μολυνθείτε, εάν μολυνθείτε έχετε 100% πιθανότητα υπέρ σας να μην πάθετε κριτική σοβαρή νόσο, πνευμονία του ιού, νοσηλεία διασωλήνωση».