Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022
x

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΑΝΟΙΞΕ Ο ΧΩΡΟΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΞΙΚΟΜΑΝΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Σε κτίριο εντός του χώρου του Διεθνούς Εκθεσιακού και Συνεδριακού Κέντρου Θεσσαλονίκης αρέχεται εικοσιτετράωρη στέγαση, φαγητό και υποστήριξη.

Σε λειτουργία βρίσκεται από χθες ο χώρος φιλοξενίας στη Θεσσαλονίκη για άστεγους χρήστες ψυχοδραστικών ουσιών ή μέλη θεραπευτικών προγραμμάτων από τις εξαρτήσεις ώστε να προστατευθούν από τον κορωνοϊό.

Πρόκειται για ένα εγχείρημα στο οποίο ο δήμος Θεσσαλονίκης συνέβαλε παρέχοντας το χώρο, τη σίτιση και προσωπικό φύλαξης και καθαριότητας και ο ΟΚΑΝΑ το συντονισμό και τη φροντίδα των φιλοξενούμενων.

Σε κτήριο εντός του χώρου του Διεθνούς Εκθεσιακού και Συνεδριακού Κέντρου Θεσσαλονίκης (κτήριο που στέγαζε παλαιότερα τους «Γιατρούς του Κόσμου») παρέχεται εικοσιτετράωρη στέγαση, φαγητό και υποστήριξη και συντονισμός από ομάδα που απαρτίζεται από κοινωνικό λειτουργό, ψυχολόγο και τέσσερις ειδικούς θεραπευτές.

Συνολικά φιλοξενούνται 14 άτομα από τα οποία τα 6 παρακολουθούν θεραπευτικό πρόγραμμα. Το αισιόδοξο μήνυμα είναι ότι η πολύωρη παρουσία της ομάδας του ΟΚΑΝΑ (7.00 π.μ.- 11.00 μ.μ. σε βάρδιες) δίνει την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να πλαισιωθούν, να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν ώστε να δουν πιο θετικά την προοπτική να ενταχθούν σε θεραπευτικό πρόγραμμα και να διεκδικήσουν καλύτερες συνθήκες για τη ζωή τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την παραμονή τους, η οποία θα διαρκέσει όσο βρίσκονται σε ισχύ μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας, εφαρμόζονται αυστηρά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας (προληπτική θερμομέτρηση, χρήση αντισηπτικών και άλλων υλικών, εφαρμογή οδηγιών, απαγόρευση οποιουδήποτε είδους χρήσης νόμιμων και παράνομων ουσιών).

Σύμφωνα με τον ΟΚΑΝΑ, η συγκεκριμένη δράση είναι ένα βήμα ζωτικής σημασίας προς την κατεύθυνση της πλαισίωσης των ευπαθών αυτών ομάδων που είναι άστεγοι στη Θεσσαλονίκη.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ