Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022
x

ΑΡΝΗΤΕΣ ΓΟΝΕΙΣ ΔΕΝ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ - 31 ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Συνολικά 37 παιδιά στην Κ. Μακεδονία στερούνται το αγαθό της εκπαίδευσης επειδή οι γονείς τους δεν τους αφήνουν να κάνουν τεστ και να φορούν μάσκες

Και στην Κεντρική Μακεδονία παρουσιάζεται το θλιβερό φαινόμενο με γονείς – αρνητές της πανδημίας, των αυτοδιαγνωστικών τεστ και των μασκών που αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, βάσει των επίσημων καταγραφών, συνολικά 37 παιδιά από την Κεντρική Μακεδονία στερούνται το βασικό αγαθό της εκπαίδευσης επειδή οι γονείς τους αρνούνται να τους υπόβαλλουν σε self test ή/και δεν τους αφήνoυν να φορούν μάσκες, όπως προβλέπεται, για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα στις σχολικές τάξεις.

Το μεγαλύτερο ποσοστό μαθητών που απέχουν από την εκπαιδευτική διαδικασία, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, συγκεντρώνεται στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, 31 μαθητές και μαθήτριες από όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης έπαψαν να παρακολουθούν μαθήματα καθώς οι γονείς τους αρνούνται να συμμορφωθούν με τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό.

Στην υπόλοιπη Κεντρική Μακεδονία, ακόμα έξι παιδιά από τις Σέρρες δεν παρακολουθούν μαθήματα, ενώ δεν υπάρχει κάποια επίσημη αναφορά για τις υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες.

Παράλληλα, συνολικά οκτώ εκπαιδευτικοί στην Κεντρική Μακεδονία έπαψαν να διδάσκουν καθώς αρνούνται να υποβληθούν σε test ή/και να φορέσουν μάσκα. Στους συγκεκριμένους η πολιτεία έχει προχωρήσει σε αναστολή πληρωμής των μισθών τους.

A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ