Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Επιχείρηση «μείνετε στο σπίτι» από τη δημοτική αστυνομία

Οχήματα και μηχανές της δημοτικής αστυνομίας καθώς και μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ συνιστούν στους πολίτες της Θεσσαλονίκης να μην μετακινούνται άσκοπα.

Θα συνεχιστούν, για όσο χρειαστεί, οι περιπολίες στη Νέα Παραλία, στη Θεσσαλονίκη, από άντρες της Δημοτικής Αστυνομίας και της ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης για τον περιορισμό της διασποράς του νέου κορωνοϊού.

Οχήματα και μηχανές της Δημοτικής Αστυνομίας καθώς και μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ της ΕΛΑΣ συνιστούν στους πολίτες μέσω μεγαφώνου να μην μετακινούνται άσκοπα.

«Θερμή παράκληση, ακολουθείστε τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας. Μην κάνετε άσκοπες μετακινήσεις, επιστρέψτε στα σπίτια σας», είναι το μήνυμα που ακούγεται από τα μεγάφωνα των περιπολικών.

Διαβάστε: Περιπολίες στη Νέα Παραλία για να μείνει ο κόσμος σπίτι

Επί δύο μέρες κλιμάκιο της δημοτικής αστυνομίας και της ΕΛΑΣ βγήκαν κατά μήκος της Νέας Παραλίας, μετά από συνεννόηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα, με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης, Λάζαρο Μαυρόπουλο.

Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας του δήμου Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Δαγκλής έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα γίνονται συλλήψεις, παρά μόνον προτροπές και υπογράμμισε πως πλέον είναι ζήτημα ατομικής ευθύνης.

Παρά τις συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ αρκετοί πολίτες πηγαίνουν στη Νέα Παραλία καθημερινά.

Σημειώνεται ότι από σήμερα έχει τεθεί σε ισχύ η κυβερνητική απόφαση σύμφωνα με την οποία απαγορεύονται οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις με τη συμμετοχή 10 ή περισσοτέρων ατόμων, με κύρωση διοικητικού προστίμου 1000 ευρώ ανα πρόσωπο, ανεξαρτήτων τυχόν άλλων ευθυνών ιδίως ποινικών .