Skip to main content

Κορωνοϊός: Έκτακτο ΔΣ στον ΕΣΑΚΕ για αναβολή και λήψη αποφάσεων

Ο ΕΣΑΚΕ προχωρά σε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο αύριο για την αναβολή της Basket League και τη λήψη αποφάσεων λόγω κορωνοϊού

Μετά από την απόφαση της ΕΟΚ για «λουκέτο» σε όλα τα πρωταθλήματα, ακολουθεί ο ΕΣΑΚΕ με έκακτο ΔΣ αύριο Πέμπτη, στο οποίο αναμένεται να αποφασιστεί η αναβολή στη Basket League λόγω κορωνοϊού.

Η κατάσταση που επικρατεί στη χώρα και η λήψη περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό επηρέαζει άμεσα την κορυφαία κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ, καθώς και τις ομάδες που συμμετέχουν σε αυτή. Ουσιαστικά, το ορατό ενδεχόμενο της αναβολής αποτελεί το πρώτο ζήτημα του αυριανού (12/3) διοικητικού συμβουλίου, όμως δεν είναι θα είναι και το μοναδικό.

Η λήψη αποφάσεων για την επόμενη μέρα θα τεθεί στο τραπέζι, καθώς η κατάσταση περιπλέκεται για τους συλλόγους. Το προεδρείο θέλει να προλάβει καταστάσεις και να λύσει το πρόβλημα που σίγουρα θα δημιουργηθεί με τα συμβόλαια ή τους ξένους παίκτες, που ίσως θελήσουν να αποχωρήσουν από την χώρα, λόγω της έλλειψης αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Και όχι μόνο αυτό: Πολλά από τα κλειστά γήπεδα της χώρα κλείνουν οριστικά και από εκεί μπορεί να δημιουργηθεί κενό και στις προπονήσεις, αφού δεν θα υπάρχει μέρος για να φιλοξενήσει τις ομάδες.

Επίσης, η αναβολή θα αφήσει εκτός ρυθμού τις τρεις ομάδες που συμμετέχουν σε Euroleague (Παναθηναικός), Basketball Champions League (AEK) και Eurocup (Προμηθέας), στο κρισιμότερο κομμάτι της σεζόν.

Σε κάθε περίπτωση, οι άνθρωποι του ΕΣΑΚΕ και οι διοικήσεις των συλλόγων θα συζητήσουν για όλα τα θέματα που προκαλούνται λόγω της συνολικής κατάστασης στη χώρα και πλέον ακουμπούν όλο το φάσμα του ελληνικού μπάσκετ.