Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021
x

ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ 200 ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΡΕΒΑΤΙΑ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΑΘΗΝΑΣ

Το υπουργείο Υγείας έχει ετοιμάσει έκτακτο σχέδιο για τα παιδιά μπροστά στον κίνδυνο να αυξηθούν τα κρούσματα και οι νοσηλείες.

Κλείδωσαν οι αποφάσεις της κυβέρνησης για τη χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου για τον κορωνοϊό στους άνω των 60 ετών, ενώ το υπουργείο Υγείας ξεδιπλώνει έκτακτο σχέδιο για τα παιδιά που θα νοσήσουν με Covid -19.

Σύμφωνα με το star.gr o κύβος ερρίφθη και έρχεται τρίτη δόση για τους υγειονομικούς που θα είναι υποχρεωτική.

Τρίτη δόση έρχεται και για τον γενικό πληθυσμό άνω των 60 ετών που έχει συμπληρώσει έξι μήνες από τον πλήρη εμβολιασμό του, για τον οποίο όμως συστήνεται και δεν είναι υποχρεωτική. Δηλαδή και όσοι δεν την κάνουν θα συνεχίζουν να θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν την Δευτέρα κι ως την επόμενη Δευτέρα θα ανοίξει και η πλατφόρμα για τα ραντεβού.

Έκτακτο σχέδιο με 200 επιπλέον κρεβάτια στα παιδιατρικά νοσοκομεία

Το υπουργείο Υγείας έχει ετοιμάσει και ένα έκτακτο σχέδιο για τα παιδιά μπροστά στον κίνδυνο να αυξηθούν τα κρούσματα και οι νοσηλείες. Με ενίσχυση των παιδιατρικών νοσοκομείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με επιπλέον 200 κλίνες ώστε ακόμη κι αν υπάρξει έξαρση να είναι δυνατή η άμεση αντιμετώπιση των περιστατικών, όπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ