Skip to main content

Κορωνοϊός: Τηρούν τα νέα μέτρα για τις μάσκες οι Θεσσαλονικείς (φωτο)

Στη Θεσσαλονίκη οι πολίτες φαίνεται πως μέχρι στιγμής εναρμονίζονται με τα μέτρα της πολιτείας φορώντας την προστατευτική τους μάσκα.

Απαραίτητο αξεσουάρ για τις επισκέψεις στους κλειστούς δημόσιους χώρους, τις υπηρεσίες και τα καταστήματα αποτελεί από σήμερα η προστατευτική μάσκα για την αποτροπή της διασποράς του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η κυβέρνηση.



Όπως έχουν επισημάνει το τελευταίο διάστημα οι ειδικοί, όλοι θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε εντάσσοντας τη μάσκα στην καθημερινότητά μας καθώς τα κρούσματα εξακολουθούν να αυξάνονται, ενώ παράλληλα κρούουν το καμπανάκι για εστίες μόλυνσης σε μεγάλα αστικά κέντρα και κυρίως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.



Στη Θεσσαλονίκη, με την εκκίνηση των νέων μέτρων σήμερα, οι πολίτες φαίνεται πως μέχρι στιγμής εναρμονίζονται αυτά φορώντας την προστατευτική τους μάσκα, ενώ σε πολλά καταστήματα υπάλληλοι ενημερώνουν τους πολίτες για την υποχρεωτική χρήση τους εντός του καταστήματος. Παροτρύνουν, δε, όσους τη φορούν στο πηγούνι να την εφαρμόσουν κανονικά.

Μάλιστα αρκετοί Θεσσαλονικείς φορούν μάσκες ακόμη και στη μέση του δρόμου, δηλαδή σε ανοιχτούς χώρους, παρότι δεν έχει ληφθεί σχετική απόφαση.



Το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας για εργαζόμενους και κοινό σε κλειστούς χώρους ανακοινώθηκε χθες από τον Νίκο Χαρδαλιά. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας σημείωσε πως είναι πολύ σημαντικό να τηρούνται πιστά οι κανόνες υγιεινής και να αποφεύγονται οι συναθροίσεις.

Το απόγευμα της Τρίτης η κυβέρνηση μέσα από τον επίσημο λογαριασμό της στο Τwitter εξέδωσε τον αναλυτικό πίνακα με τους χώρους που είναι υποχρεωτική η μάσκα όπως καταστήματα και υπηρεσίες αλλά και αυτούς που είναι ισχυρή η σύσταση για χρήση της όπως για παράδειγμα οι χώροι λατρείας ακόμα και οι σκάλες δημόσιων κτηρίων.

Τα νέα μέτρα

Υπενθυμίζεται ότι μετά από εισήγηση των ειδικών η κυβέρνηση αποφάσισε την υποχρεωτική χρήση μάσκας από σήμερα Τετάρτη 29 Ιουλίου στις εξής περιπτώσεις:

- Για προσωπικό σε καταστήματα λιανικής και σε γραφεία που υπάρχει επαφή με το κοινό όπως ΔΕΚΟ, τραπεζες δημοτικά καταστήματα
- Και για το κοινό, δηλαδή για επισκέπτες και για πελάτες σε γραφεία όπως ΔΕΚΟ, τράπεζες δημοτικά καταστήματα
- Σε καταστήματα τροφίμων όπως φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία
- Σε καταστήματα λιανικής, καθώς και σε κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής.