Skip to main content

Κορωνοϊός: Ερήμωσαν οι δυτικές συνοικίες-Ελάχιστοι στους δρόμους

Γειτονιές των δυτικών συνοικιών έχουν ερημώσει καθώς λίγοι είναι αυτοί πλέον που μετακινούνται. Συνεχείς οι διελεύσεις των αστυνομικών

Δεύτερη μέρα εφαρμογής του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας και οι Θεσσαλονικείς φαίνεται πως συμμορφώνονται πλέον με τις υποδείξεις των αρχών. Σημαντικό ρόλο έπαιξαν βέβαια και οι καιρικές συνθήκες καθώς από χθες ο βροχερός καιρός είναι αποτρεπτικός για μετακινήσεις.

Γειτονιές των δυτικών συνοικιών έχουν ερημώσει καθώς λίγοι είναι αυτοί πλέον που μετακινούνται, κάνοντας χρήση των οδηγιών που έχουν δοθεί από την κυβέρνηση.

Τα μοναδικά σημεία σήμερα που υπήρχε σήμερα συγκέντρωση πολιτών ήταν έξω από τράπεζες, καθώς ξεκίνησε η καταβολή των συντάξεων. Ηλικιωμένοι, είτε έχοντας μαζί τους χαρτιά, είτε έχοντας στείλει μήνυμα, περίμεναν έξω από τραπεζικά καταστήματα για να πληρωθούν τις συντάξεις τους από τα ταμεία. Ακόμα όμως και σε αυτές τις περιπτώσεις, κύριο χαρακτηριστικό ήταν οι αποστάσεις που κρατούσαν οι πολίτες, αρκετοί από τους οποίους ήταν με μάσκες και γάντια.

Στους δήμους Νεάπολης-Συκεών, Αμπελοκήπων – Μενεμένης και Παύλου Μελά οι δρόμοι είναι άδειοι και ελάχιστα οχήματα κυκλοφορούν, ενώ στα πεζοδρόμια και στις πλατείες κινείται κόσμος που έχει βγει από τα σπίτια του για αγορές και ψώνια από καταστήματα που επιτρέπεται να είναι σε λειτουργία.

Την ίδια ώρα άντρες της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και της Δημοτικής Αστυνομίας, σε όποιους δήμους υπάρχει, πραγματοποιούν είτε διελεύσεις, είτε στήνονται σε κεντρικά σημεία των τριών δήμων, κάνοντας ελέγχους σε πεζούς, για το αν διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα.

«Μετά την απαγόρευση της κυκλοφορίας αλλά και λόγω της κακοκαιρίας η κατάσταση που επικρατεί σήμερα δεν έχει καμία σχέση με αυτήν προ 2- 3 ημερών. Κυκλοφορούν ελάχιστοι πολίτες που βρίσκονται έξω από πρατήρια άρτου, σούπερ μάρκετ και φαρμακεία. Διέρχονται κανονικά και οχήματα της αστυνομίας και γίνονται και έλεγχοι», τόνισε ο δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης και α΄ αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου.

Μιλώντας στη Voria.gr έκρουσε καμπανάκι για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών, ζητώντας να ανασταλεί η λειτουργία τους άμεσα. «Ο μόνος προβληματισμός που υπάρχει αυτή τη στιγμή, τόσο σε μένα όσο και σε πάρα πολλούς δημάρχους σε όλη την Ελλάδα είναι η λειτουργία των λαϊκών αγορών. Μπορεί να υπάρχει η απόσταση 5 μέτρα από πάγκο σε πάγκο αλλά δεν είναι δυνατόν να ελεγχθεί ο συνωστισμός που παρατηρείται σε κάθε πάγκο. Κάνουμε τόσο μεγάλο αγώνα ως χώρα και τα πηγαίνουμε πολύ καλύτερα από άλλες χώρες, αλλά δεν πρέπει να χαθεί τόσος αγώνας σε απλά και οφθαλμοφανή πράγματα», υπογράμμισε.

«Βλέπουμε συνέχεια περιπολικά στους δρόμους, γίνονται διελεύσεις αλλά και οι δημότες έχουν συμμορφωθεί», αναφέρει στη Voria.gr ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος έχει θέσει σε γενική… επιστράτευση τον δήμο για τη στήριξη της κοινωνίας, με την επέκταση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και με τις πέντε τηλεφωνικές γραμμές για τηλεφωνική ψυχολογική υποστήριξη στους δημότες.

Ανάλογη είναι η εικόνα και στον δήμο Παύλου Μελά, όπου τις προηγούμενες ημέρες υπήρχε συνωστισμός κυρίως στην περιοχή της Πολίχνης με νέους ανθρώπους να κατακλύζουν τις καφετέριες. Κλιμάκια της Ελληνικής Αστυνομίας και της Δημοτικής Αστυνομίας κάνουν συνεχώς ελέγχους. «Σε γενικές γραμμές ο κόσμος έχει συμμορφωθεί με τα μέτρα. Γίνονται έλεγχοι από τις αρχές, ακόμα και σε σημεία όπου συγκεντρώνονταν κόσμος και τα οποία υποδείξαμε στην Ελληνική Αστυνομία», τόνισε ο δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης.