Skip to main content

Κορωνοϊός: Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους Πάρου και Αντίπαρου

Tα δύο νησιά θεωρούνται ως το επίκεντρο του κορωνοϊού στις Κυκλάδες, καθώς πολλά από τα κρούσματα που ανιχνεύτηκαν ήταν παραθεριστές εκεί.

Νέο μήνυμα απέστειλε στους κατοίκους των νησιών Πάρος και Αντίπαρος η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μέσω του «112» μετά τις ανακοινώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά για τα νέα περιοριστικά μέτρα.

«Φοράτε υποχρεωτικά μάσκα. Να είστε σε επιφυλακή, μείνετε ασφαλείς, μείνετε υγιής» τονίζεται χαρακτηριστικά στο μήνυμα, με σύνδεσμο να παραπέμπει στα μέτρα αναλυτικά.

Δείτε ακόμη: Κορωνοϊός: Κλειστά μπαρ μετά τα μεσάνυχτα και στην Αττική - Τα νέα μέτρα

Υπενθυμίζεται πως το μεσημέρι της Παρασκευής ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε νέα μέτρα κατά του κορωνοϊού στα δύο νησιά, που θεωρούνται ως το επίκεντρο του κορωνοϊού στις Κυκλάδες, καθώς πολλά από τα κρούσματα που ανιχνεύτηκαν είναι παραθεριστές (και μάλιστα νέοι σε ηλικία) που επέστρεψαν από διακοπές από εκεί.

Σύμφωνα τον Νίκο Χαρδαλιά, ανάμεσα στα μέτρα για την αναχαίτιση της επιδημίας του κορωνοϊού, λήφθηκαν και μέτρα τύπου Πόρου για τα νησιά Πάρο και Αντίπαρο.

Για 10 ημέρες και ειδικότερα από τις 06.00, αύριο, 15-08-2020 έως και 24-8-2020 και ώρα 06.00, θα ισχύσουν τα ειδικά μέτρα για Πάρο και Αντίπαρο που ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρησης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, όπως τονίζει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο. Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, δύναται να εφαρμοστεί αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.