Skip to main content

Κορωνοϊός-Γαλλία: Δέκα κρούσματα της βρετανικής παραλλαγής του ιού στη χώρα

Το υψηλό επίπεδο των κρουσμάτων κορωνοϊού στη Γαλλία καθιστά απίθανη τη χαλάρωση των περιορισμών που εφαρμόζονται αυτή τη στιγμή κατά της Covid-19

Περί τα 10 κρούσματα της περισσότερο μεταδοτικής παραλλαγής του κορωνοϊού, η οποία εντοπίσθηκε πρώτα στο Ηνωμένο Βασίλειο, έχουν ήδη εντοπιστεί στη Γαλλία, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Υγείας, Ολιβιέ Βεράν.

Η παραλλαγή αυτή του ιού είναι παρούσα και στο Παρίσι, δήλωσε επίσης σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό France 2 ο γενικός διευθυντής του συστήματος των νοσοκομείων του Παρισιού, Μαρτέν Ιρς.

Εξάλλου, ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε ακόμη, μιλώντας στον ραδιοσταθμό RTL, πως το υψηλό επίπεδο των κρουσμάτων του κορωνοϊού στη Γαλλία καθιστά απίθανη τη χαλάρωση των περιορισμών που εφαρμόζονται αυτή τη στιγμή κατά της Covid-19. Ο Βεράν ανακοίνωσε επίσης πως η Γαλλία επεκτείνει τους εμβολιασμούς στους πυροσβέστες και εργαζόμενους στον υγειονομικό τομέα ηλικίας άνω των 50 ετών. «Θα διευρύνουμε, θα επιταχύνουμε και θα απλουστεύσουμε τη στρατηγική μας για τους εμβολιασμούς», είπε χαρακτηριστικά.