Skip to main content

Κορωνοϊός: Η απάντηση Παπανικολάου στη Voria για τους καρκινοπαθείς

Η απάντηση του νοσοκομείου «Παπανικολάου» στο δημοσίευμα της Voria.gr πως ασθενείς με κορωνοϊό και καρκινοπαθείς νοσηλεύονται στο ίδιο κτήριο.

Στη μονάδα νοσηλείας των ογκολογικών ασθενών τηρούνται όλα τα μέσα προστασίας με την επίβλεψη ειδικού νοσηλευτικού προσωπικού αναφέρει το νοσοκομείο «Παπανικολάου» σε απάντησή του για το δημοσίευμα της Voria.gr πως οι ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται στο ίδιο κτήριο με τους καρκινοπαθείς, κάτι που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση και αποτελεί το μείζον και βασικό θέμα τπου ανέδειξε το ρεπορτάζ.

Σχετικά με τα μέτρα προστασίας των καρκινοπαθών τα οποία, όπως καταγγέλθηκε στη Voria.gr είναι ελλιπή, η διοίκηση του νοσοκομείου απαντά πως υπάλληλοι της ασφάλειας του νοσοκομείου, ενήμεροι της έκτακτης κατάστασης, οδηγούν τους ασθενείς σε αποκλειστικής χρήσης ανελκυστήρα της Μονάδας που φθάνει εντός αυτής (σσ: το οποίο επίσης αναφέρεται στο δημοσίευμα).

Αναλυτικά η απάντηση του νοσοκομείου «Παπανικολάου»

Σε απάντηση του από 07-04-2020 δημοσιεύματος της «www.voria.gr», η Διοίκηση του ΓΝΘ «Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ» αναφέρει ότι έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία όλων των ασθενών του, ιδίως δε των ευπαθών ομάδων. Ειδικότερα για τους Ογκολογικούς Ασθενείς που υποβάλλονται σε θεραπεία στο Τμήμα Ημερήσιας Νοσηλείας, ισχύουν τα παρακάτω, όπως προκύπτει από το από 07/04/2020 έγγραφο του κ. Αυγερινού Αντωνίου PhDFEBG,0020 Διευθυντή Ε.Σ.Υ. – Υπεύθυνου Μονάδας Ημερήσιας Νοσηλείας.

1)    «Το Τμήμα είναι απόλυτα αποκλεισμένο από κάθε άλλο τμήμα του Νοσοκομείου»
2)    «Στην είσοδο του κτηρίου 2, υπάλληλοι της ασφάλειας του Νοσοκομείου, ενήμεροι της έκτακτης κατάστασης, οδηγούν τους ασθενείς σε αποκλειστικής χρήσης ανελκυστήρα της Μονάδας που φθάνει εντός αυτής»
3)    «Εντός της Μονάδας τηρούνται όλα τα μέσα προστασίας που προβλέπονται από τον ΕΟΔΥ και τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες των Ογκολογικών Εταιρειών, με την επίβλεψη ειδικού νοσηλευτικού προσωπικού»
4)    «Σύμφωνα με τις οδηγίες της Ελληνικής Εταιρείας Παθολόγων Ογκολόγων (ΕΟΠΕ) και της συντονίστριας του Ογκολογικού Συμβουλίου, έγινε εξατομίκευση των θεραπευτικών πρωτοκόλλων με χορήγηση θεραπειών εκτός του Νοσοκομείου (άυλος συνταγογράφηση), με μείωση περίπου του 35% των προσελεύσεων των ασθενών»
5)    «Η πλειονότητα των συνοδών μελών, με οδηγία του προσωπικού, παραμένουν εκτός του κτηρίου των θεραπειών»
6)    «Αποσύρθηκε όλο το προσωπικό της Μονάδας, Ιατρικό και Νοσηλευτικό, από την εφημερία του Νοσοκομείου»
7)    «Μέχρι στιγμής, 30 ημέρες από την εμφάνιση του COVID-19, κανείς ασθενής ή προσωπικό της Μονάδας, με βάση τις δυνατότητες ανίχνευσης της χώρας, δεν νόσησε ή εμφάνισε παρόμοια συμπτωματολογία»