Skip to main content

Κορωνοϊός: Η Βραζιλία μελετά 58 περιστατικά αναμόλυνσης

Το υπουργείο Υγείας της χώρας επιβεβαίωσε το πρώτο περιστατικό ανθρώπου που μολύνθηκε εκ νέου με την ασθένεια, όπως γνωστοποίησε σήμερα.

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας μελετά 58 ύποπτα περιστατικά αναμόλυνσης από την Covid-19, αφότου επιβεβαίωσε το πρώτο περιστατικό ενός ανθρώπου που μολύνθηκε εκ νέου με την ασθένεια που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός, έγινε σήμερα γνωστό από μια εκπρόσωπο τύπου του υπουργείου.

Το πρώτο περιστατικό ήταν μια 37χρονη υγειονομική στην πόλη Νατάλ, στο βόρειο τμήμα της χώρας, που διαγνώστηκε θετική τον Ιούνιο και ξανά 116 ημέρες αργότερα, τον Οκτώβριο, ανέφερε χθες το υπουργείο.

Η αναμόλυνση επιβεβαιώθηκε από το ερευνητικό κέντρο FioCruz στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Μέχρι στιγμής, 58 ύποπτα περιστατικά αναμόλυνσης έχουν καταγραφεί και μελετώνται από τις αρχές, είπε η εκπρόσωπος τύπου.

Σύμφωνα με την ίδια, στα περιστατικά αυτά περιλαμβάνονται ασθενείς που διαγνώστηκαν θετικοί και η αναμόλυνσή τους πρέπει να επιβεβαιωθεί ως ξεχωριστή μόλυνση και όχι ως επανεμφάνιση της ίδιας μόλυνσης.

Η Πάολα Ρεσέντε, η ερευνήτρια του FioCruz που ανέλυσε την ακολουθία γονιδίου στην περίπτωση της γυναίκας στο Νατάλ, είπε πως φαίνεται πως η ασθενής δεν είχε παράγει επαρκή αριθμό αντισωμάτων προκειμένου να αποφύγει το ενδεχόμενο να μολυνθεί ξανά έπειτα από περισσότερες από 90 ημέρες.

Η Ρεσέντε επισήμανε στο Reuters ότι η γυναίκα μολύνθηκε από διαφορετικό στέλεχος του κορωνοϊού τη δεύτερη φορά.