Skip to main content

Κορωνοϊός: Υγειονομικό υλικό παρέδωσε η Περιφέρεια στο Θεαγένειο

Παρουσία του περιφερειάρχη, Απόστολου Τζιτζικώστα, η ενίσχυση γιατρών, νοσηλευτών και ασθενών του αντικαρκινικού νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Θεαγένειο».

Υγειονομικό υλικό και μέσα ατομικής προστασίας στους γιατρούς, τους νοσηλευτές και τους ασθενείς του αντικαρκινικού νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Θεαγένειο» παρέδωσε σήμερα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, παρουσία του περιφερειάρχη, Απόστολου Τζιτζικώστα.

Το μεσημέρι, φορτίο της Περιφέρειας έφτασε στο «Θεαγένειο» και μέσα σε μόλις 20 λεπτά είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία παράδοσης των ειδών.



Παραδόθηκαν 30.000 γάντια, 50 στολές μιας χρήσης, 1.200 αντισηπτικά και 8.000 μάσκες.



Σε δηλώσεις του ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε ότι «η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αποφάσισε από την πρώτη στιγμή, με όσα μέσα διαθέτει, να στηρίξει την προσπάθεια που κάνουν όλοι οι άνθρωποι της υγείας, που βρίσκονται από την πρώτη ώρα στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού. Ενισχύσαμε με υγειονομικό υλικό και είδη ατομικής υγιεινής όλα τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της Κεντρικής Μακεδονίας, τους ιδιώτες γιατρούς, το ΕΚΑΒ και τα Σώματα Ασφαλείας. Ήταν χρέος μας να ενισχύσουμε και το νοσοκομείο που παρέχει υπηρεσίες στους πιο ευπαθείς από τους συμπολίτες μας, στους καρκινοπαθείς».



Το φορτίο παρέλαβε η διοικήτρια του «Θεαγενείου», Ευαγγελία Κουρτέλη, που ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη για τη σημαντική συνεισφορά του στους ανθρώπους της υγείας.



Το υγειονομικό υλικό είναι απολύτως απαραίτητο ειδικά στο «Θεαγένειο», όπου νοσηλεύονται καρκινοπαθείς, ίσως η πλέον ευπαθής πληθυσμιακή ομάδα στον κορωνοϊό.