Skip to main content

Καλπάζουν τα κρούσματα κορωνοϊού σε Θεσσαλονίκη και Κεντρική Μακεδονία

Μεγάλη αύξηση στα κρούσματα που εντοπίστηκαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη, όπως και σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας

Έφτασαν τα 874 τα κρούσματα κορωνοϊού, 80 περισσότερα από τη χθεσινή μέρα, που εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη το τελευταίο 24ωρο από το σύνολο των 11.972 που διαγνώστηκαν στη χώρα σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ΕΟΔΥ.

Διαβάστε ακόμη: Ανησυχεί ξανά η Θεσσαλονίκη: Πλησιάζει στο κόκκινο το ιικό φορτίο στα λύματα

Στις υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας εντοπίστηκαν συνολικά 327, 70 περισσότερα από τη χθεσινή μέρα. Συγκεκριμένα, 79 στην Ημαθία, 32 στο Κιλκίς, 37 στην Πέλλα, 70 στην Πιερία, 60 στις Σέρρες και 49 στη Χαλκιδική. Ακόμη, 7.344 μολύνσεις διαγνώστηκαν στην Αττική.

Επίσης, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Voria.gr, συναγερμός χτύπησε ξανά, μετά από πολύ καιρό, στο εργαστήριο Χημείας του ΑΠΘ όπου οι ειδικοί επιστήμονες υπό τον καθηγητή Θοδωρή Καραπάντσιο μετρούν το ιικό φορτίο του κορωνοϊού στα λύματα.

Από τη μέχρι τώρα επεξεργασία των λυμάτων που ελήφθησαν έως την Τετάρτη 22 Ιουνίου, ο δείκτης του ιικού φορτίου εκτοξεύτηκε και χτυπάει... κόκκινο, που σημαίνει ότι η διασπορά του ιού στον πληθυσμό της Θεσσαλονίκης είναι μεγάλη

Δείτε τον χάρτη γεωγραφικής κατανομής για σήμερα Παρασκευή 24 Ιουνίου: