Skip to main content

Κορωνοϊός: Επιστήμονες κατά του lockdown σε μαθητές - Προκρίνουν το self test

Ερευνητές του πανεπιστημίου της Οξφόρδης υπογραμμίζουν ότι επίσης ότι είναι περιττό των lockdown των παιδιών εάν κάνουν σε ημερήσια βάση τεστ Covid.

Υποβάλλοντας καθημερινά σε τεστ Covid τους μαθητές, μειώνονται δραστικά οι απουσίες εκπαιδευτικών και παιδιών χωρίς να αυξάνονται τα κρούσματα του κορωνοϊού, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Οι συντάκτες της έρευνας υπογραμμίζουν ότι επίσης ότι είναι περιττό των lockdown των παιδιών εάν κάνουν σε ημερήσια βάση τεστ Covid.

Σύμφωνα με τη μελέτη του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, λιγότεροι από ένας στους 50 μαθητές νόσησαν από κορωνοϊό.

Επιπλέον, μειώθηκαν οι ημέρες των χαμένων μαθημάτων κατά 39%.

Για τους δημιουργούς της εφαρμογής του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Βρετανίας (ΝΗS), η μελέτη της Οξφόρδης είναι «καταιγιστική» καθώς δείχνει ότι υποβάλλοντας τους μαθητές καθημερινά σε τεστ Covid, μένουν με ασφάλεια για περισσότερο διάστημα στις τάξεις τους.

Η έρευνα αυτή βλέπει το φως της δημοσιότητας την ώρα που το υπουργείο Παιδείας της Βρετανίας αναφέρει ότι 1,05 εκατομμύρια παιδιά απουσίαζαν την περασμένη εβδομάδα από το σχολείο για λόγους που σχετίζονται με τη νόσο Covid, αριθμός ρεκόρ, όπως αναφέρει η εφημερίδα Daily Mail.

Η έρευνα ανέλυσε δεδομένα από 201 δευτεροβάθμια σχολεία και κολέγια στην Αγγλία.

Από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο, τα μισά σχολεία έστειλαν στο σπίτι για δεκαήμερη καραντίνα όλους τους μαθητές που ήταν άτομα στενής επαφής με θετικό κρούσμα και τα άλλα μισά τους επέτρεψαν να συνεχίσουν το μάθημα εφόσον όμως είχαν αρνητικό τεστ σε καθημερινή βάση.

Ο Δρ Ντέβιντ Ειρ, ο οποίος συμμετείχε στην έρευνα δήλωσε: «Τα καθημερινά τεστ Covid μπόρεσαν να εντοπίσουν το μεγαλύτερο μέρος του μικρού αριθμού των μαθητών που βρέθηκαν θετικοί στον κορωβοιό ενώ επέτρεψαν στη μεγάλη πλειοψηφία μαθητών και εκπαιδευτικού προσωπικού να παραμείνουν στο σχολείο».

Οι μαθητές που θεωρήθηκαν άτομα στενής επαφής με κρούσμα, υποβλήθηκαν επίσης σε μοριακό τεστ τη δεύτερη και έβδομη ημέρα από την επαφή τους με το θετικό κρούσμα της νόσου Covid.