Skip to main content

Κορωνοϊός: Κάθε πέντε λεπτά πεθαίνει ένας άνθρωπος στη Γερμανία

Ο μέσος όρος των ημερήσιων θανάτων από Covid-19 είναι 305, δηλαδή κάθε πέντε λεπτά ένας άνθρωπος πεθαίνει στη Γερμανία από επιπλοκές της νόσου.

Ένας άνθρωπος πεθαίνει κάθε πέντε λεπτά από επιπλοκές της νόσου Covid-19 στη Γερμανία, με τις αρχές να επισημαίνουν ότι πλέον το νέο hotspot του νέου κορωνοϊού είναι το Πασάου, τα στοιχεία που βλέπουν σήμερα το φως της δημοσιότητας είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικά.

Σήμερα το πρωί, το επιδημιολογικό Ινστιτούτο Robert Koch ανακοίνωσε ότι, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 11.169 νέα κρούσματα της νόσου.  Συνολικά στη Γερμανία, τα κρούσματα του νέου κορωνοιού ανέρχονται σε 1.053.869 ενώ οι νεκροί φτάνουν τις 16.248.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό «Focus», ο μέσος όρος των ημερήσιων θανάτων από Covid- 19 είναι 305. Αυτό σημαίνει: κάθε πέντε λεπτά ένας άνθρωπος πεθαίνει στη Γερμανία από επιπλοκές της νόσου.

Την ίδια ώρα, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ επέκρινε σήμερα δριμύτατα τα σχέδια διαφόρων χωρών για την επαναλειτουργία των ξενοδοχείων στη διάρκεια των Χριστουγέννων. Ιδιαίτερα σε χώρες που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την πανδημία της νόσου δεν μπορεί να φανταστεί κάτι τέτοιο.

Σε βιντεοσύσκεψη που είχε με το προεδρείο των Χριστιανοδημοκρατών, η Μέρκελ έδειξε κατανόηση στην απόφαση των ομοσπονδιακών και πολιτειακών κυβερνήσεων να χαλαρώσουν τους αυστηρούς περιορισμούς επαφής κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.

Ταυτόχρονα, είπε ότι δεν έχει την φαντασία καν να σκεφτεί ότι οι χώρες που έχουν δεχτεί σοβαρό πλήγμα από το νέο κορωνοϊό, θέλουν να ανοίξουν τα ξενοδοχεία τις ημέρες των εορτών.

Ακόμα και στη χώρα της πολλοί πρωθυπουργοί κρατιδίων τάσσονται υπέρ της επαναλειτουργίας των ξενοδοχείων προκειμένου οι συγγενείς οικογενειών να διαμείνουν σε αυτά και να επισκεφθούν τους δικούς τους ανθρώπους τις ημέρες των γιορτών. Η ίδια όμως δεν είναι σύμφωνη καθώς, όπως είπε, δεν είναι δυνατόν να ελεγχθεί εάν όσοι επισκέφθηκαν τα ξενοδοχεία, ήταν συγγενείς οικογενειών στην περιοχή.

Μετά τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, τη Κάτω Σαξονία, την Έσση, το Σλέσβιχ-Χολστάιν και το Βερολίνο, το κρατίδιο Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία ανακοίνωσε το Σάββατο ότι θα επιτρέψει διαμονή σε ξενοδοχεία για οικογενειακές επισκέψεις κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, σε αντίθεση με τη σύσταση της Καγκελαρίας.