Skip to main content

Κορωνοϊός: Μερικό lockdown μόνο τα Σαββατοκύριακα στην Τουρκία

O Ερντογάν είπε θα απαγορευτεί η κυκλοφορία τα Σαββατοκύριακα από τις 8 το βράδυ έως τις 10 το πρωί, ώστε να μην διαταραχθούν οι αλυσίδες ανεφοδιασμού

Νέους περιορισμούς, που θα ισχύουν μόνο τα Σαββατοκύριακα, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Μιλώντας μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Ερντογάν είπε θα απαγορευτεί η κυκλοφορία τα Σαββατοκύριακα, από τις 8 το βράδυ μέχρι τις 10 το πρωί, ώστε «να μην διαταραχθούν οι αλυσίδες ανεφοδιασμού και παραγωγής».

Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τα τέλη του έτους και τα μαθήματα θα συνεχιστούν διαδικτυακά. Όλα τα εστιατόρια και τα καφενεία θα παρέχουν μόνο υπηρεσίες ντελίβερι.

Στους αθλητικούς αγώνες δεν θα επιτρέπεται η παρουσία φιλάθλων.

Η Άγκυρα ανακοινώνει μόνο τους συμπτωματικούς ασθενείς. Σήμερα ανακοινώθηκαν 3.819 νέα κρούσματα της Covid-19 και 103 θάνατοι. Συνολικά, από την αρχή της πανδημίας έχουν χάσει τη ζωή τους στην Τουρκία 11.704 άνθρωποι.

«Αν η αυξητική τάση συνεχιστεί, θα είναι αναπόφευκτο να επανέλθουν στην ατζέντα τα μέτρα που είχαν οδυνηρές συνέπειες για όλους μας», πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

φωτογραφία αρχείου