Skip to main content

Μηδέν θάνατοι από κορωνοϊό σε Αγγλία, Σκωτία και Βόρεια Ιρλανδία

Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά δεδομένα, το ένα τρίτο των ενηλίκων σε όλη τη Βρετανία είναι τώρα πλήρως εμβολιασμένοι.

Μηδενικό αριθμό θανάτων ανακοίνωσαν τρεις στις τέσσερις εθνικές περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου την Δευτέρα, γεγονός που πιστοποιεί την καθοριστική επίδραση του εμβολιασμού.

Σε αντίθεση με την Αγγλία, Σκωτία και Βόρεια Ιρλανδία, στην Ουαλία ανακοινώθηκαν πάντως τέσσερις θάνατοι.

Την ίδια στιγμή το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε την υποβάθμιση του επιπέδου συναγερμού από το «4» στο «3» κατόπιν εισήγησης των ειδικών.

Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά δεδομένα, το ένα τρίτο των ενηλίκων στη Βρετανία είναι τώρα πλήρως εμβολιασμένοι και τα δύο τρίτα έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση.
Εν αναμονή των ανακοινώσεων για περαιτέρω χαλάρωση

Η χώρα βρίσκεται στη διαδικασία της σταδιακής άρσης του λοκντάουν μέσα σε μία περίοδο μηνών, ακολουθώντας ένα σχέδιο τεσσάρων βημάτων το οποίο ανακοινώθηκε τον Φεβρουάριο.

Ο Τζόνσον αναμένεται να ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες σε συνέντευξη Τύπου που θα πραγματοποιηθεί σήμερα.

Αναμένεται να επιτραπούν οι συναντήσεις των ανθρώπων σε εσωτερικούς χώρους για πρώτη φορά μετά από μήνες σε ομάδες έως έξι ανθρώπων ή δύο οικογενειών.

Οι παμπ, τα καφέ και τα εστιατόρια θα μπορούν να φιλοξενούν πελάτες σε εσωτερικούς χώρους, επίσης για πρώτη φορά μετά από μήνες και αφού θα ακολουθούνται συγκεκριμένοι κανόνες. Άλλες δραστηριότητες διασκέδασης σε εσωτερικούς χώρους, οι υπηρεσίες φιλοξενίας και οι αθλητικές εκδηλώσεις θα μπορέσουν επίσης να επαναλειτουργήσουν.

Αναμένεται επίσης να υπάρξουν σημαντικές αλλαγές για τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, καθώς θα αυξηθεί ο αριθμός των ανθρώπων που θα μπορούν να βρίσκονται τόσο σε εσωτερικούς, όσο και σε εξωτερικούς χώρους, σε αντίθεση με την κατάσταση των προηγούμενων μηνών.

«Τα στοιχεία αντανακλούν αυτό που ήδη γνωρίζουμε, δεν θα αφήσουμε αυτό τον ιό να μας νικήσει» είπε χθες ο Τζόνσον, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ.

«Εξακολουθούμε να τηρούμε τον οδικό χάρτη, ενώ το επιτυχημένο πρόγραμμα των εμβολιασμών μας συνεχίζεται. Περισσότεροι από τα 2/3 των ενηλίκων στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν τώρα λάβει την πρώτη δόση εμβολίου και μπορούμε τώρα να κοιτάξουμε μπροστά για να ξεκλειδώσουμε (την οικονομία) με προσοχή, αλλά χωρίς επιστροφή», ανέφερε η ίδια ανακοίνωση.

Οι ημιαυτόνομες διοικήσεις στη Σκωτία, στην Ουαλία και στη Βόρεια Ιρλανδία έχουν τα δικά τους ξεχωριστά χρονοδιαγράμματα για τη χαλάρωση των περιορισμών κατά της COVID-19.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχασε περισσότερους από 127.000 ανθρώπους από την COVID-19, ενώ βίωσε ένα καταστροφικό δεύτερο κύμα που κορυφώθηκε στα τέλη Ιανουαρίου, αλλά έκτοτε ο αριθμός των νέων περιστατικών μόλυνσης και των θανάτων μειώθηκε γρήγορα.