Skip to main content

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τι θα ισχύσει για take away και delivery

Διευκρινίσεις από την Πολιτική Προστασία για το τι θα ισχύσει για τα take away και delivery από την Παρασκευή που ξεκινά η απαγόρευση κυκλοφορίας

Απαγορεύονται από την ερχόμενη Παρασκευή οι μετακινήσεις σε όλη τη χώρα από τις 21:00 το βράδυ έως τις 5:00 το πρωί, εκτός αν πρόκειται για λόγους υγείας, εργασίας ή βόλτα με το κατοικίδιο κοντά στο σπίτι.

Οι νέες απαγορεύσεις τίθενται σε εφαρμογή στο πλαίσιο της προσπάθειας αναχαίτιση του ιού, ενώ σύμφωνα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα ετοιμαστεί προβλέπεται η επίσπευση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων που εξακολουθούν να λειτουργούν.

Σχετικά με τη λειτουργία των take away και delivery κατά τις ώρες 21.00 - 05.00, από την Πολιτική Προστασία διευκρινίζεται ότι δεν τίθεται ζήτημα απαγόρευσης των υπηρεσιών παράδοσης κατ’ οίκον (delivery) κατά τις ώρες αυτές.

Επίσης, η παραλαβή από εν λειτουργία καταστήματα (take away) συνεχίζεται μετά τις 21.00 και καθ’ όλη τη διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας τους, όχι όμως ως αυτοτελής λόγος μετακίνησης, αλλά στο πλαίσιο των επιτρεπόμενων μετακινήσεων κατά τις ώρες αυτές.

Πληροφορίες πάντως θέλουν για τα σούπερ μάρκετ να εξετάζεται το ενδεχόμενο να κλείνουν νωρίτερα για να προλαβαίνουν οι εργαζόμενοι σε αυτά να επιστρέφουν σπίτι τους πριν τις 21:00.

Αναλυτικά, από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου ισχύει σε όλη την επικράτεια από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί περιορισμός των μετακινήσεων στις απολύτως αναγκαίες δηλαδή αυστηρά και μόνο για λόγους εργασίας, υγείας και συνοδείας των κατοικίδιων ζώων κάθε νοικοκυριού και σε κοντινή απόσταση από την κατοικία.

Όπως σημείωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, εξακολουθεί να απαιτείται η αποστολή sms στο 13033 για μετακινήσεις για λόγους υγείας (κωδικός 1), συνοδείας κατοικίδιου ζώου (κωδικός 6) και βεβαίωση εργαζόμενου σε περίπτωση μετακίνησης για λόγους εργασίας.