Skip to main content

Κορωνοϊός: Περικοπές 70% στη Μπαρτσελόνα με αιχμές από Μέσι

Οι «μπλαουγκράνα» εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους προς όλους τους επαγγελματίες αθλητές τους που δέχθηκαν τη μείωση των αποδοχών τους.

Την ευγνωμοσύνη της σε όλους τους επαγγελματίες αθλητές της που δέχτηκαν τη μείωση των αποδοχών τους σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που έχουν προκληθεί από την πανδημία του κορωνοϊού εξέφρασε η Μπαρτσελόνα.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση των «μπλαουγκράνα», «στην περίπτωση της πρώτης ομάδας ποδοσφαίρου η μείωση θα ξεπεράσει το 70% της αρχικής συμφωνίας τους με τον σύλλογο». Κι ενώ σε συμφωνία έφτασαν το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη των επαγγελματικών ομάδων, στην ανδρική ομάδα μπάσκετ θετικοί για περικοπές στις αποδοχές τους δήλωσαν οι περισσότεροι παίκτες, αλλά όχι όλοι.

Αξίζει να σημειωθεί πως υπήρξε αντίδραση και από την πλευρά των ποδοσφαιριστών των Καταλανών καθώς υπήρξαν διαρροές από τους διοικούντες ότι το συγκρότημα του Κίκε Σετιέν δεν δέχεται τις μειώσεις μισθών που του προτάθηκε, λόγω της αναστολής των δραστηριοτήτων της ομάδας εξαιτίας της πανδημίας.

Μάλιστα, μέσω μηνύματος που ανέβασε στα social media, ο Λιονέλ Μέσι γνωστοποιεί ότι ο ίδιος και οι συμπαίκτες του δέχθηκαν μείωση αποδοχών κατά 70%, για το διάστημα που διαρκεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Ισπανία, αλλά και ότι προτίθενται να καλύψουν το σύνολο της μισθοδοσίας του προσωπικού γι’ αυτό το διάστημα.

Ο Αργεντινός σούπερ σταρ τονίζει μάλιστα ότι «... αν η συμφωνία καθυστέρησε για μερικές ημέρες, αυτό οφείλεται απλά στο ότι αναζητούσαμε μία φόρμουλα να βοηθήσουμε τον σύλλογο και τους υπαλλήλους του αυτή τη δύσκολη περίοδο».

Παράλληλα, όμως, ο ηγέτης της πρωταθλήτριας Ισπανίας είχε και ένα ξεκάθαρο και αιχμηρό μήνυμα προς τη διοίκηση με βασικό αποδέκτη (αν και δεν τον κατονομάζει) τον πρόεδρο του συλλόγου, Γιόσεπ Μαρία Μπερτομέου: «Δεν παύει να μας εκπλήσσει ότι μέσα στο σύλλογο υπάρχουν αυτοί που προσπαθούν να μας βάλουν στο στόχαστρο και να προσθέσουν πίεση για κάτι που εξ αρχής ξέραμε ότι θα κάνουμε».