Skip to main content

Κορωνοϊός: Περισσότερα αντισώματα κατά της Όμικρον δημιουργεί η τρίτη δόση με AstraZeneca

Μεγάλη η ανταπόκριση και απέναντι στην παραλλαγή Δέλτα - Τι δείχνουν τα προκαταρκτικά αποτελέσματα κλινικής δοκιμής που ανακοινώθηκαν σήμερα

Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα από μια κλινική δοκιμή που διενήργησε η AstraZeneca για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία.

Σύμφωνα με αυτά, το σκεύασμα δημιούργησε μεγαλύτερη απόκριση αντισωμάτων εναντίον της παραλλαγής Όμικρον, καθώς και των άλλων -μεταξύ αυτών και της Δέλτα- όταν αυτό χορηγείται ως τρίτη, ενισχυτική δόση.

Η αυξημένη απόκριση, ακόμη και απέναντι στην παραλλαγή Δέλτα, διαπιστώθηκε από την αιματολογική εξέταση ατόμων που είχαν προηγουμένως εμβολιαστεί είτε με το Vaxzevria ή με ένα εμβόλιο mRNA, ανακοίνωσε η φαρμακευτική εταιρεία προσθέτοντας ότι θα καταθέσει τα δεδομένα αυτά στις διεθνείς ρυθμιστικές αρχές δεδομένης της επείγουσας ανάγκης για αναμνηστικές δόσεις.

Η AstraZeneca έχει παρασκευάσει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού σε συνεργασία με ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και εργαστηριακές μελέτες που διενεργήθηκαν από το πανεπιστήμιο τον περασμένο μήνα ήδη διαπίστωσαν ότι ένα σχήμα χορήγησης τριών δόσεων του Vaxzevria αυξάνει τα επίπεδα αντισωμάτων στο αίμα εναντίον της υψηλά μεταδιδόμενης Όμικρον.

Η σημερινή σύντομη ανακοίνωση, η οποία δεν περιλαμβάνει συγκεκριμένα δεδομένα, είναι η πρώτη στην οποία προβαίνει η AstraZeneca σχετικά με την πιθανή προστασία που παρέχει το Vaxzevria ως ενισχυτική δόση έπειτα από δύο δόσεις είτε του ίδιου εμβολίου ή κάποιου άλλου εμβολίου mRNA.