Skip to main content

Κορωνοϊός: Περισσότεροι οι θάνατοι εμβολιασμένων από αυτούς των ανεμβολίαστων στις ΗΠΑ

Όπως σχολιάζει η Washington Post, πρόκειται για τη συνέχιση μιας ανησυχητικής τάσης που έχει εμφανιστεί τον τελευταίο χρόνο.

Το 58% των θανάτων στις ΗΠΑ από τον κορωνοϊό τον Αύγουστο ήταν άτομα που είχαν εμβολιαστεί με μία βασική δόση ή και ενισχυτική δόση, σύμφωνα με ανάλυση που διεξήγαγε για τη Washington Post η Cynthia Cox , αντιπρόεδρος του Kaiser Family Foundation. Πρόκειται στοιχεία που προκαλούν ανησυχία και υπογραμμίζουν την ανάγκη για διαρκή εμβολιασμό με επαναληπτικές δόσεις.

Όπως σχολιάζει η Washington Post, πρόκειται για τη συνέχιση μιας ανησυχητικής τάσης που έχει εμφανιστεί τον τελευταίο χρόνο. Καθώς αυξήθηκαν τα ποσοστά εμβολιασμού και εμφανίστηκαν νέες παραλλαγές, το ποσοστό των θανάτων ατόμων που είχαν εμβολιαστεί αυξάνεται σταθερά. Τον Σεπτέμβριο του 2021, τα εμβολιασμένα άτομα αποτελούσαν μόλις το 23% των θανάτων από κορωνοϊό. Τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, το ποσοστό αυτό έφτασε το 42%, σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται η έγκριτη αμερικανική εφημερίδα.

Διαβάστε περισσότερα στο e-farmako.gr.