Skip to main content

Κορωνοϊός: Πέθανε 58χρονη από την Ξάνθη στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Μία 58χρονη από το χωριό Σάτρες του νομού Ξάνθης κατέληξε από κορωνοϊό στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Ολοκληρώθηκαν οι μαζικοί έλεγχοι στη Ξάνθη.

Μια 58χρονη γυναίκα από περιοχή της Ξάνθης, που είχε προσβληθεί από τον κορωνοϊό κατέληξε τα ξημερώματα στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

Πρόκειται για το 182ο θύμα κορωνοϊού στην Ελλάδα και το δέκατο θύμα στην περιοχή της Ξάνθης.

Η γυναίκα είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο στις 3 Ιουνίου και δύο μέρες αργότερα η κατάστασή της επιδεινώθηκε, οπότε διασωληνώθηκε και εισήχθη στην εντατική.

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν τα κατάφερε. Η 58χρονη έπασχε από διαβήτη και είχε καρδιαγγειακά προβλήματα και πνευμονία.

Σύμφωνα με το xanthinews.gr, η γυναίκα προερχόταν από το χωριό Σάτρες. Η κηδεία της θα γίνει σύμφωνα με τις προβλεπόμενες αυστηρές διαδικασίες και με την μέριμνα της Βακούφικης Επιτροπής Ξάνθης.

Την περασμένη εβδομάδα σήμανε συναγερμός στον νομό Ξάνθης εξαιτίας των συνεχών κρουσμάτων κορωνοϊού και εφαρμόστηκε ειδικό σχέδιο από την Πέμπτη μέχρι χθες, Σάββατο με εκατοντάδες μοριακούς ελέγχους στους κατοίκους της περιοχής από υγειονομικά συνεργεία του ΕΟΔΥ, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και στους 4 δήμους.

Συγκεκριμένα, δέκα κινητές μονάδες πραγματοποίησαν μαζικούς μοριακούς ελέγχους σε κατοίκους της Ξάνθης. Μόνο την πρώτη ημέρα πήραν 1.400 δείγματα. Τα αποτελέσματα των μαζικών ελέγχων αναμένεται να ανακοινωθούν πιθανότατα την Τρίτη.

Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης μέχρι χθες νοσηλεύονταν 8 επιβεβαιωμένα κρούσματα, επτά από τον νομό Ξάνθης(μεταξύ αυτών και η γυναίκα που πέθανε σήμερα) ενώ ένας είναι από τον Έβρο.

Από την αρχή της πανδημίας η Ξάνθη είχε συνολικά 80 κρούσματα.