Skip to main content

Κορωνοϊός: Σε καραντίνα 14 ημερών όσοι επιστρέφουν στο Πεκίνο

Οι αρχές του Πεκίνου διέταξαν να μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών όσοι επιστρέφουν στην κινεζική πρωτεύουσα με επιβολή τιμωρίας σε περίπτωση παράβασης.

Διαταγή για καραντίνα 14 ημερών σε όσους επιστρέφουν στην κινεζική πρωτεύουσα έβγαλαν οι αρχές του Πεκίνου, προειδοποιώντας ότι όσοι παραβούν τις εντολές θα αντιμετωπίσουν τιμωρία. Πρόκειται για μία ακόμη ύστατη προσπάθεια να τεθεί υπό έλεγχο ο κορωνοϊός.

Σύμφωνα με το BBC, που επικαλείται τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, η διαταγή προς τους κατοίκους είναι να τεθούν σε καραντίνα στα σπίτια τους ή σε ειδικά σχεδιασμένα κέντρα για τον συγκεκριμένο σκοπό μετά την επιστροφή τους στο Πεκίνο από διακοπές.

Το μέτρο ανακοινώθηκε την ώρα που η Αίγυπτος επιβεβαίωσε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Αφρική. Ο ιός Covid-19 έχει ήδη προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 1.300 ανθρώπων και η διασπορά του άρχισε από την κινεζική πόλη Βουχάν.

Η ειδοποίηση των αρχών του Πεκίνου εκδόθηκε την Παρασκευή από την ομάδα πρόληψης, καθώς οι κάτοικοι επιστρέφουν από τις παρατεταμένες διακοπές για τον εορτασμό του Νέου Σεληνιακού Έτους.