Skip to main content

Κορωνοϊός: Σε Θεσσαλονίκη και Κοζάνη μεταβαίνει ο Κοντοζαμάνης

Η επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζουν οι δύο περιοχές ανησυχεί τους αρμόδιους υγειονομικούς φορείς και την κυβέρνηση.

Ένα βήμα πριν τεθεί εκ νέου στο επίκεντρο της πανδημίας βρίσκεται η βόρεια Ελλάδα, όπου τις τελευταίες ημέρες καταγράφει αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων αλλά και στον αριθμό των εισαγωγών στα νοσοκομεία.

Περισσότερο επιβαρυμένες περιοχές είναι φυσικά η Θεσσαλονίκη και η Κοζάνη, με τα επιδημιολογικά δεδομένα να οδηγούν την επιτροπή των λοιμωξιολόγων στην απόφαση να ανασταλεί το άνοιγμα της αγοράς την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή, φοβούμενη για περαιτέρω διασπορά του ιού στην κοινότητα και συνεπώς νέα πίεση στα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Ενδεικτικό της κρισιμότητας της κατάστασης είναι η επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, του γενικού γραμματέα, Ιωάννη Κωτσιόπουλου και του προέδρου του ΕΚΑΒ, Νίκου Παπαευσταθίου στις δύο περιοχές από σήμερα το βράδυ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, ο υπουργός θα συναντηθεί αύριο το πρωί με τους διοικητές των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης στο επιχειρησιακό κέντρο του ΕΚΑΒ στην Πυλαία, ενώ την Τετάρτη θα έχει σύσκεψη με τους διοικητές της 3ης και της 4ης ΥΠΕ.

Πλέον στις τακτικές συνεδριάσεις του συντονιστικού οργάνου διαχείρισης της πανδημίας, στο Ενιαίο Κέντρο Επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ, που συγκαλεί ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, λαμβάνουν μέρος και οι διοικητές της 3ης, 4ης και 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ).