Skip to main content

Κορωνοϊός: Συναγερμός σε κλινική στο Περιστέρι με 28 κρούσματα

Συναγερμός σε κλινική στο Περιστέρι. Στο σημείο έσπευσαν ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Είκοσι οχτώ κρούσματα του νέου κορωνοϊού ιχνηλατήθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες στην ιδιωτική κλινική Ταξιάρχαι στο Περιστέρι, καθώς ένας ασθενής βρέθηκε θετικός στη νόσο. Στην κλινική πήγαν ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Τα αποτελέσματα μετά τη διαδικασία της ιχνηλάτησης ώστε να βρεθούν άμεσα τα άτομα τα οποία είχαν έρθει σε επαφή μαζί του έδειξαν ότι δεκάδες ασθενείς και μέλη του υγειονομικού προσωπικού βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, μεταδίδει το skai.gr.

Ο ασθενής επισκεπτόταν συχνά την κλινική προκειμένου να υποβληθεί σε αιμοκάθαρση, όμως την τελευταία φορά διαπιστώθηκε πως ήταν εμπύρετος, με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί σε θάλαμο του νοσοκομείου.

Η κατάσταση ανησύχησε το περιβάλλον του ασθενούς, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η μεταφορά του σε νοσοκομείο αναφοράς όπου εντοπίστηκε θετικός και να ενημερωθεί άμεσα η κλινική προκειμένου να αναζητηθούν ασθενείς και υγειονομικό προσωπικό.

Το πρωί της Τετάρτης, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ επισκέφτηκε την κλινική, ώστε να πάρει τα απαραίτητα δείγματα, για τα τεστ. Πήραν συνολικά 101 δείγματα.