Skip to main content

Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία για κρούσματα και νοσηλείες στους 14 δήμους της Θεσσαλονίκης

Η συνολική μικρή αύξηση στις νοσηλείες προέρχεται κυρίως από δύο δήμους. Τα ενεργά κρούσματα παραμένουν σχεδόν στα ίδια επίπεδα.

Σε σταθερά νούμερα παραμένουν και αυτή την εβδομάδα οι επιδημιολογικοί δείκτες στους περισσότερους από τους 14 δήμους της Θεσσαλονίκης.

Τα ενεργά κρούσματα συνολικά αυξήθηκαν κατάτι, ενώ οι νοσηλείες είναι αυξημένες κυρίως επειδή αυξήθηκαν κατά περίπου 20 στον δήμο Θεσσαλονίκης, που επηρεάζει τη συνολική εικόνα της πανδημίας στο νομό αποφασιστικά.

Τα ενεργά κρούσματα είναι λίγο πιο αυξημένα στους περισσότερους δήμους συγκριτικά με την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ παρατηρείται το φαινόμενο σε δήμους που την προηγούμενη εβδομάδα είχαν μειωθεί τα ενεργά κρούσματα τώρα να επανέρχονται στους αριθμούς 15 ημερών πριν. Υπάρχουν όμως και δήμοι, που παρουσιάζουν σημαντική μείωση, όπως οι Δήμοι Νεάπολης – Συκεών και Ωραιοκάστρου.

Οι νοσηλείες από την άλλη παραμένουν σχεδόν σταθερές σε όλους τους δήμους, δίχως εντυπωσιακές μεταβολές, εκτός του κεντρικού δήμου και του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου.

Τα στοιχεία της πορείας της πανδημίας αυτή την εβδομάδα στους 14 δήμους της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του ΕΟΔΥ είναι τα εξής:

Αμπελοκήπων – Μενεμένης

Αυξήθηκαν τα ενεργά κρούσματα στα 79 αυτή την εβδομάδα σε σύγκριση με την προηγούμενη, που ήταν 61. Οι νοσηλείες είναι δύο παραπάνω και έφτασαν στις εννέα.

Βόλβης

Μετά τη σημαντική μείωση στα ενεργά κρούσματα της προηγούμενης Δευτέρας, σήμερα ο δήμος καταγράφει 32 κρούσματα (από 18 και 44 τις προηγούμενες δυο εβδομάδες. Δύο περισσότερες οι νοσηλείες, που έφτασαν στις έξι.

Δέλτα

Σταθεροί οι επιδημιολογικοί δείκτες στον δήμο. Τα ενεργά κρούσματα είναι 129 (από 127 την προηγούμενη εβδομάδα), ενώ οι νοσηλείες παρέμειναν δέκα.

Θερμαϊκού

Αύξηση στα ενεργά κρούσματα, αλλά όχι θεαματική. Έφτασαν στα 140 από 126 την προηγούμενη εβδομάδα, με τις νοσηλείες να διατηρούνται στις 11.

Θέρμης

Σημαντική αύξηση των ενεργών κρουσμάτων στον δήμο Θέρμης, που έφτασε αυτή την εβδομάδα τα 161, όταν την προηγούμενη αριθμούσε 107. Οι νοσηλείες από δύο έγιναν πέντε.

Θεσσαλονίκης

Εκατό περισσότερα ενεργά κρούσματα αυτή την εβδομάδα στον κεντρικό δήμο. Έφτασαν στα 2.038 από 1.925, ενώ αυξήθηκαν και οι νοσηλείες στις 175 (από 157 την προηγούμενη εβδομάδα).

Καλαμαριάς

Σταθερός σε ενεργά κρούσματα και νοσηλείες ο δήμος Καλαμαριάς. Τα ενεργά κρούσματα ανήλθαν σε 56 από 59 την προηγούμενη εβδομάδα και οι νοσηλείες παραμένουν έξι.

Κορδελιού – Ευόσμου

Μικρή αύξηση στα ενεργά κρούσματα, που έφτασαν στα 135 (από 124), σημαντική όμως η αύξηση στις νοσηλείες, που εκτοξεύτηκαν στις 17 (από εννέα την προηγούμενη εβδομάδα).

Λαγκαδά

Σημαντική αύξηση στα κρούσματα, που ανήλθαν στα 138, όταν την προηγούμενη εβδομάδα ήταν στα 117. Δύο λιγότερες νοσηλείες αυτή την εβδομάδα, με αποτέλεσμα πλέον σε νοσοκομείο να βρίσκονται 17 άτομα.

Νεάπολης – Συκεών

Σημαντική μείωση στα ενεργά κρούσματα. Από τα 112 της προηγούμενης εβδομάδας έπεσαν στα 87, ενώ οι νοσηλείες είναι δέκα από εννέα.

Παύλου Μελά

Σταθερή η πορεία της πανδημίας στον δήμο, με τα ενεργά κρούσματα να είναι 110 από 113 την προηγούμενη εβδομάδα και τις νοσηλείες να είναι οχτώ (από επτά).

Πυλαίας – Χορτιάτη

Πολύ μικρή αύξηση των ενεργών κρουσμάτων που έφτασαν στα 108 (από 94 την προηγούμενη εβδομάδα). Οι νοσηλείες είναι μειωμένες κατά μία και αφορούν σε τέσσερα άτομα.

Χαλκηδόνας

Από τον προηγούμενο Ιούλιο ο δήμος εμφανίζει αξιοσημείωτη σταθερότητα στους επιδημιολογικούς δείκτες. Τα ενεργά κρούσματα κινούνται μεταξύ 40 και 60 επί τέσσερις μήνες. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ΕΟΔΥ τα ενεργά κρούσματα είναι 62 (από 43 την προηγούμενη εβδομάδα) και οι νοσηλείες έξι (από τέσσερις).

Ωραιοκάστρου

Σημαντική μείωση των ενεργών κρουσμάτων αυτή την εβδομάδα. Καταγράφηκαν 107, όταν μια εβδομάδα πριν ήταν 149. Οι νοσηλείες είναι εννέα (από οχτώ).