Skip to main content

Κορωνοϊός: Τα δεδομένα με την αναστολή συμβάσεων στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Το «τριφύλλι» ήταν υποχρεωμένο από το νόμο να προχωρήσει στην αναστολή προκειμένου οι εργαζόμενοί του να υπαχθούν στις διατάξεις του κράτους.

Έπειτα από επικοινωνία και σχετική οδηγία των από τα αρμόδια υπουργεία Ανάπτυξης και Οικονομικών το πρωί της Δευτέρας, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ενημέρωσε σήμερα το μεσημέρι, μέσω emails, τους εργαζόμενούς της στα γραφεία της ΠΑΕ, στο προπονητικό κέντρο «Γ. Καλαφάτης», στην Ακαδημία και στις «θυγατρικές» της πως προχωράει στις αναστολές των συμβάσεών τους από 18 Μαρτίου 2020.

«Κατόπιν της υποχρεωτικής αναστολής λειτουργίας της εταιρείας μας, βάσει των κυβερνητικών μέτρων για την προστασία του πληθυσμού από τον Covid-19», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά το «πράσινο» email προς τους εργαζόμενους.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, όλο αυτό στην προκειμένη περίπτωση, δεν αποτελεί «απόφαση» της διοίκησης του Παναθηναϊκού, ούτε υπήρχε προοπτική διαφορετικής «επιλογής». Κοντολογίς, οι διοικούντες την «πράσινη» ΠΑΕ ήταν υποχρεωμένοι από το νόμο να προχωρήσουν στη συγκεκριμένη αναστολή συμβάσεων του υπαλληλικού προσωπικού, προκειμένου να υπαχθούν στις διατάξεις του προβλέπονται και στο καθεστώς του επιδόματος των 800 ευρώ, που προβλέπεται από το κράτος.

Όπως τόνιζαν από την «πράσινη» ΠΑΕ «...δεν είμαστε πληττόμενη από τον κορωνοϊό, επιχείρηση. Αλλά είμαστε σε υποχρεωτική αναστολή λειτουργίας εκ του νόμου, ως αθλητικό σωματείο. Έπρεπε να το κάνουμε αυτό, όπως πρέπει να το κάνουν κι όλες οι άλλες ΠΑΕ, διότι το λέει ο νόμος, από τη στιγμή που σταματήσαμε κάθε αθλητική δραστηριότητα λόγω της πανδημίας.

Άλλωστε και η ημερομηνία που αναφέρεται ως έναρξη της αναστολής των συμβάσεων του υπαλληλικού προσωπικού (18/3) δεν είναι... τυχαία, καθώς από τότε αποφασίστηκε από την κυβέρνηση το οριστικό πάγωμα κάθε αθλητικής δραστηριότητας, μέχρι νεωτέρας.

Από την προσεχή Τετάρτη, όταν και θα ανοίξει η σχετική πλατφόρμα, κάθε εργαζόμενος στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός (όπως και στις άλλες ΠΑΕ) θα μπορεί να υποβάλει την αίτησή του, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ του, προκειμένου να λάβει την οικονομική ενίσχυση των 800 ευρώ.

Αυτό βεβαίως που μένει να διευκρινιστεί είναι το πώς και πότε θα λάβουν οι εργαζόμενοι στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός τα χρήματα που αναλογούν στις συμβάσεις τους για το διάστημα εργασίας από 1 έως 17 Μαρτίου, αν και θεωρείται δεδομένο πως απ' αυτού θα υπάρξει σχετική ενημέρωση τις επόμενες ημέρες.

Από εκεί και πέρα, πρέπει να επισημανθεί πως η παραπάνω διαδικασία δεν αφορά τους ποδοσφαιριστές και τους προπονητές οι οποίοι δεσμεύονται με συμβόλαια και δεν είναι περασμένοι στην «ΕΡΓΑΝΗ». Κι ως εκ τούτου δεν μπορούν να πάρουν το επίδομα των 800 ευρώ. Ούτως ή άλλως το καθεστώς που αφορά τους παίκτες και τους προπονητές είναι διαφορετικό και το πλαίσιο των δικών τους απολαβών κατά τη διάρκεια της καραντίνας, θα ξεκαθαρίσει στην τηλεδιάσκεψη των μελών της Super League, που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Πέμπτη.