Skip to main content

Κορωνοϊός: Τα τρία σενάρια για να ολοκληρωθεί η La Liga

Την ώρα που ο κορωνοϊός θερίζει την Ισπανία, οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου επεξεργάζονται την επόμενη μέρα για τις δύο πρώτες τη τάξει κατηγορίες.

Τρία είναι τα σενάρια που επεξεργάζονται στην Ισπανία σχετικά με το πώς θα ολοκληρωθεί η φετινή La Liga.

Την ώρα που ο κορωνοϊός θερίζει την ιβηρική χώρα, οι άνθρωποι της κορυφαίας κατηγορίας ποδοσφαίρου επεξεργάζονται την επόμενη ημέρα για τις δύο πρώτες τη τάξει ποδοσφαιρικές κατηγορίες.

Μάλιστα, ο CEO της εταιρείας που διαχειρίζεται τα τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος, Χάουμε Ρόουρες ανέφερε στο RAC1 ότι «το πιο σημαντικό πράγμα είναι να ολοκληρωθεί η σεζόν. Δεν είναι πια τόσο σημαντικό να μάθουμε πότε θα ξεκινήσει η επόμενη σεζόν. Αν η χρονιά δεν ολοκληρωθεί, τότε το 30% των εσόδων θα χαθεί. Το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο θα χάσει πάνω από 7 δις ευρώ και δεν νομίζω ότι είναι κάτι που θα μπορέσει να το αντέξει».

Από ‘κει και πέρα, οι ιθύνοντες της λίγκας επεξεργάζονται τρία σενάρια για την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν στη La Liga, σύμφωνα με την εφημερίδα «Marca».

Αναλυτικά:

1) Επανεκκίνηση του πρωταθλήματος στις 15 Μαΐου και ολοκλήρωσή του στο διάστημα 30 Ιουνίου-15 Ιουλίου. Οι άνθρωποι της διοργανώτριας αρχής θεωρούν πως είναι εφικτό αυτό το σενάριο, ενώ υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο για τη διεξαγωγή αγώνων κεκλεισμένων των θυρών.

2) Επανεκκίνηση του πρωταθλήματος στα μέσα καλοκαιριού και ολοκλήρωσή του τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο. Αρκετά πιθανό αυτό το σενάριο, αν και θα πρέπει να βρεθεί μια λύση για τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών που ολοκληρώνονται στις 30 Ιουνίου.

3) Επανεκκίνηση του φετινού πρωταθλήματος τον Σεπτέμβριο. Ίσως και η πιο ακραία λύση, αφού θα φέρει προβλήματα στο πρόγραμμα της επόμενης περιόδου.