Skip to main content

Κορωνοϊός-Βατόπουλος: Δεν θα απαλλαγούμε αν δεν εμβολιαστούν και οι διστακτικοί

«Δεν θα καταφέρουμε να απαλλαγούμε από τον κορωνοϊό αν δεν εμβολιαστούν και οι διστακτικοί», δήλωσε ο καθηγητής Μικροβιολογίας

«Το στοίχημα αυτή τη στιγμή είναι ο ταχύτερος εμβολιασμός όλου του πληθυσμού», είπε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Είναι γεγονός πως η μερίδα του πληθυσμού που καθυστερεί τη διαδικασία του εμβολιασμού, προκαλεί μια ανησυχία στην επιστημονική κοινότητα καθώς έτσι δεν μπορεί να επιτευχθεί η ανοσία της αγέλης. «Δεν θα καταφέρουμε να απαλλαγούμε από τον κορωνοϊό αν δεν εμβολιαστούν και οι διστακτικοί», ανέφερε ο καθηγητής και συνέχισε πως «με τον ταχύτερο εμβολιασμό θα σπάσουμε τον ρυθμό μεταδοτικότητας των μεταλλάξεων, κατοχυρώνοντας το τείχος ανοσίας στον γενικό πληθυσμό».

Δεδομένης της κατάστασης που βιώνουμε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, αντιμετωπίζοντας μια πανδημία, ο κ. Βατόπουλος ερωτηθείς σχετικά με τη πρόσφατη δημοσίευση του αξιωματούχου του ΕΜΑ και το εμβόλιο της AstraZeneca απάντησε πως, «τα εμβόλια είναι τα μόνο όπλα που έχουμε για να νικήσουμε τον κορωνοϊό και οι παρενέργειες που μπορεί να έχουν καταγραφεί είναι εξαιρετικά λίγες».

«Πρόκειται για μια ασταθή ισορροπία και αυτό είναι το στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε», είπε κλείνοντας ο καθηγητής.