Skip to main content

Κορωνοϊός: Βγάζουν τη μάσκα στα γυμναστήρια οι εμβολιασμένοι

Τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων τάχθηκαν ομόφωνα υπέρ της δυνατότητας εκγύμνασης σε γυμναστήρια χωρίς μάσκες μόνο για εμβολιασμένους.

Χωρίς μάσκα θα μπορούν πλέον να ασκούνται στα γυμναστήρια οι πλήρως εμβολιασθέντες κατά της νόσου Covid-19, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την τακτική ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας επί της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων τάχθηκαν ομόφωνα υπέρ της δυνατότητας εκγύμνασης σε γυμναστήρια χωρίς μάσκες μόνο για εμβολιασμένους με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού, επισήμανε ο κ. Χαρδαλιάς.

Προς κατάργηση βαίνει ταυτόχρονα από 1ης Ιουλίου και η υποχρέωση των πλήρως εμβολιασμένων να διενεργούν self test, όπως έχει ήδη διαφανεί από το πλαίσιο της συζήτησης της κυβέρνησης με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο για τον τρόπο και τον χρόνο διάθεσης των αυτοδιαγνωστικών σκευασμάτων το προσεχές διάστημα.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε επίσης σήμερα πως οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε τομείς του τουρισμού (ξενοδοχεία, ταξιδιωτικά γραφεία, υπηρεσίες ξεναγών, υπηρεσίες ενοικίασης αυτοκινήτων, εστίαση, κ.ά.) θα πρέπει να υποβάλλονται σε έλεγχο με self test δύο φορές την εβδομάδα, με δαπάνη της Πολιτείας για το πρώτο τεστ και με επιβάρυνση του ιδιοκτήτη της επιχείρησης για το δεύτερο.