Skip to main content

Κορωνοϊός:Πάνω από 823.000 έλεγχοι της ΕΛΑΣ από τον Ιούλιο στην Κ. Μακεδονία

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο τύπου της αστυνομίας στους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας οι έλεγχοι από τον Ιούλιο έως τις 20/11 έσπασαν κάθε ρεκόρ.

Πάνω από 820.000 ελέγχους για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού, μόνο στη Βόρεια Ελλάδα, διενέργησε η Ελληνική Αστυνομία από τον Ιούλιο έως τις 20 Νοεμβρίου σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛΑΣ Ιωάννα Ροτζιώκου.

Όπως είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ, στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων, από τον Ιούλιο έως τις 20 Νοεμβρίου για τους νομούς Ημαθίας, Πέλλας Κιλκίς Πιερίας, Σερρών, Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης έχουν γίνει πάνω από 823.000 έλεγχοι και έχουν βεβαιωθεί 15.481 παραβάσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αρχές στη Θεσσαλονίκη τέθηκαν σε υψηλή επιφυλακή πολύ πριν ξεσπάσει το μεγάλο κύμα τη πανδημίας, με μεικτά κλιμάκια της ΕΛΑΣ και της δημοτικής αστυνομίας να κάνουν συνεχείς ελέγχους σε πολίτες αλλά και σε καταστήματα όσο αυτά βέβαια παρέμεναν ανοιχτά.

Άλλωστε είναι χαρακτηριστικό ότι η Θεσσαλονίκη και η Κεντρική Μακεδονία διατηρούσε τον υψηλότερο αριθμό ελέγχων και βεβαιωμένων παραβάσεων, ξεπερνώντας και την Αττική από το περασμένο καλοκαίρι, όταν και τα κρούσματα του ιού βρίσκονταν σε ύφεση.