Skip to main content

Κορωνοϊός:Στο ΑΧΕΠΑ σήμερα ο Κικίλιας για έκτακτη σύσκεψη για τα μέτρα

Ο υπουργός Υγείας μεταβαίνει στη Θεσσαλονίκη οδικώς για κλειστή σύσκεψη στο νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό. Η ατζέντα της συζήτησης.

Έκτακτη κλειστή σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 15.00' στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, υπό την προεδρία του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Ο κ. Κικίλιας έρχεται οδικώς στη Θεσσαλονίκη, για να επισκεφτεί το νοσοκομείο αναφοράς για κρούσματα κορωνοϊού, που σηκώνει σήμερα το μεγαλύτερο βάρος της αντιμετώπισης της κρίσης στην πόλη.

Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν η διοίκηση του νοσοκομείου, ο πρόεδρος της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας, ένας πνευμονολόγος και ο υπουργός και θα είναι κλειστή, ενώ θα επιτραπεί μόνον η είσοδος συνεργείου της ΕΡΤ μέσω της οποίας θα διανεμηθεί και η δήλωση του κ. Κικίλια.

Σκοπός της επίσκεψης του υπουργού Υγείας είναι να εξεταστεί η κατάσταση με τον κορωνοϊό, να δουν ποιες είναι οι ανάγκες τόσο του συγκεκριμένου νοσοκομείου, όσο και των άλλων νοσηλευτικών ιδρυμάτων της Θεσσαλονίκης, που αντιμετωπίζουν κρούσματα κορωνοϊού, να εξεταστεί η πορεία και η αποτελεσματικότητα των μέτρων που έχουν ληφθεί και να ληφθεί μέριμνα για τυχόν κενά σε προσωπικό και εξοπλισμό.

Άλλωστε, σύμφωνα με πληροφορίες από συνεργάτες του κ. Κικίλια, ένα σημαντικό μέρος του προσωπικού από τις νέες προσλήψεις σε γιατρούς και νοσηλευτές θα κατευθυνθεί στο ΑΧΕΠΑ και στόχος είναι να αξιοποιηθεί με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο αυτή η ενίσχυση, για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Επίσης, θα εξεταστούν ζητήματα που έχουν επισημανθεί από τους συνδικαλιστικούς φορείς και η δυνατότητα προμήθειας αναπνευστήρων κτλ.