Skip to main content

Κορωνοϊός:Στο δημοτικό συμβούλιο η απαλλαγή τελών για τις επιχειρήσεις

Το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τετάρτη δια περιφοράς, λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Το πράσινο φως για την απαλλαγή των ενιαίων ανταποδοτικών δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τον κορωνοϊό αναμένεται να ανάψει το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, το οποίο θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τετάρτη δια περιφοράς.

Η απαλλαγή αφορά τους επαγγελματικούς λογαριασμούς παροχής ρεύματος, για τις επιχειρήσεις που ανέστειλαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους, λόγω κορωνοϊού και για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί.

Παράλληλα, οι δημοτικοί σύμβουλοι θα κληθούν να εγκρίνουν τη ρύθμιση θεμάτων συμψηφισμού με μελλοντικές απαιτήσεις τελών σε περίπτωση που έχουν ήδη καταβληθεί ποσά εντός του διαστήματος απαλλαγής.

Την απαλλαγή είχε ανακοινώσει το προηγούμενο διάστημα ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας τονίζοντας πως «δε θα σκεφτούμε το θέμα της ζημίας του δήμου, πρώτιστο είναι η ασφάλεια των πολιτών».

Διαβάστε: Ζέρβας -Δεν θα πληρώσουν τέλη τα κλειστά μαγαζιά λόγω κορωνοϊού

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή ο δήμος πρόκειται να προχωρήσει για επιχειρήσεις που πλήττονται από την πανδημία και στην απαλλαγή καταβολής των τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων για το χρονικό διάστημα των περιορισμών. Παράταση καταβολής των δόσεων για τα τέλη ως εξής:
Α΄ δόση: 30/06, Β΄ δόση: 30/09, Γ' δόση: 31/12.

Στην περίπτωση που έχουν καταβληθεί ποσά εντός του διαστήματος απαλλαγής, θα διενεργηθεί συμψηφισμός με μελλοντικές απαιτήσεις τελών.

Επίσης θα προχωρήσει, όπως έχει ανακοινώσει στην απαλλαγή καταβολής ενοικίου σε όσα δημοτικά ακίνητα στεγάζονται επιχειρήσεις που σταμάτησαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους για όλο το χρονικό διάστημα επιβολής των μέτρων.

Επιπλέον, για όλες τις επιχειρήσεις και τους μισθωτούς των ανωτέρω επιχειρήσεων:

Παράταση της προθεσμίας καταβολής και αναστολή της είσπραξης βεβαιωμένων οφειλών, καθώς και προθεσμιών καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων ή διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών.

Κατά το χρονικό διάστημα παράτασης της προθεσμίας και αναστολής καταβολής των βεβαιωμένων οφειλών και των δόσεων ρυθμίσεων ή διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών, τα οφειλόμενα ποσά δεν επιβαρύνονται με τόκους ή προσαυξήσεις.