Skip to main content

Κοτανίδου: Δεν ξέρουμε πόσα κρούσματα θα είχαμε χωρίς lockdown

Η καθηγήτρια Πνευμολογίας ζήτησε από τον κόσμο να κάνει υπομονή, για να «καταφέρουμε να περάσουμε τη σκόπελο» - Τι είπε για το lockdown.

Για το lockdown και την πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας μίλησε στην ενημέρωση της Τετάρτης η καθηγήτρια Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας και επικεφαλής της Επιστημονικής Επιτροπής για τον σχεδιασμό νέων κλινών ΜΕΘ στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ, Αναστασία Κοτανίδου.

«Μέχρι σήμερα καταφέραμε να μην αφήσουμε εκτός ΜΕΘ, παρά τις τεράστιες πιέσεις από την πρώτη στιγμή της πανδημίας. Θέλω να κάνω έκκληση σε όλους τους Έλληνες... Κάντε λίγη ακόμη υπομονή, μήπως καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τη σκόπελο. Είμαστε όλοι κουρασμένοι», τόνισε η καθηγήτρια και πρόσθεσε πως πρέπει να προσπαθήσουμε για να κάνουμε ένα Πάσχα στις ιδιαίτερες πατρίδες μας.

Η κυρία Κοτανίδου για το lockdown ανέφερε πως «θέλουμε να ανοίξουμε, αλλά ο αριθμός των κρουσμάτων δεν μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε. Θέλουμε να δούμε έως την Παρασκευή, αν υπάρχει κάποια χαραμάδα, για να λάβουμε αποφάσεις».

Όσο για το αν αποδίδει το lockdown η κυρία Κοτανίδου υπογράμμισε ότι «δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν αποδίδει το lockdown. Δεν ξέρουμε πόσα κρούσματα θα είχαμε, αν δεν είχαμε lockdown. Δεν ξέρουμε πότε θα βγούμε. Όσο περισσότερο εφαρμόζουμε τα μέτρα που έχουμε πει εκατομμύρια φορές, τόσο πιο λιγότερη πίεση θα έχουμε».