Skip to main content

Κούγιας: Ο αστυνομικός δεν έχει μετανιώσει για κάτι - Περιμένω να αφεθεί ελεύθερος (vid)

«Δεν μπορώ να φανταστώ πως η Δικαιοσύνη μελετώντας αυτήν τη δικογραφία να μην αφήσει ελεύθερο τον άνθρωπο και να υποκύψει στους εκβιασμούς»

«Ο εντολέας μου δεν έχει μετανιώσει για κάτι, δεν έκανε κάτι εκ προθέσεως», είπε ο συνήγορος του 34χρονου αστυνομικού που κατηγορείται πως πυροβόλησε τον 16χρονο Κώστα Φραγκούλη, Αλέξης Κούγιας, προσερχόμενος στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης για την απολογία του.

«Δεν είναι δυνατόν ένας άνθρωπος που δεν έχει προορίσει τη ζωή του να παραβαίνει τον νόμο, να βρίσκεται μπουντρουμιασμένος μέσα στο Μέγαρο της Αστυνομίας και να προσπαθούν να τον προστατεύσουν από πραγματικούς κακοποιούς», είπε ο κ. Κούγιας. «Το χειρότερο από όλα είναι πως είναι ένα φτωχόπαιδο που έχει δουλέψει από μικρός σε οικοδομές, ως και υδραυλικός. Ο πατέρας του είναι ένας πολύ φτωχός άνθρωπος και αντιμετωπίζει, όπως και η μητέρα του, μεγάλα προβλήματα υγείας, τα οποία καλύπτει αυτός. Είναι ένα παιδί που έχει τελειώσει Ανωτάτη Σχολή και έχει μπει από τους πρώτους στη Σχολή της Αστυνομίας και έχει μία διαδρομή στη ΔΙΑΣ στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Έχει πάνω από 10 ηθικές ανταμοιβές στη ζωή του κάτι που λένε και οι συνάδεφοί του και το έψαξα και εγώ. Είναι ένα υπόδειγμα αστυνομικού, ένας οικογενειάρχης. Είναι ήσυχος άνθρωπος, όχι προκλητικός», σχολίασε ο συνήγορος του 34χρονου αστυνομικού.

Παράλληλα, θέλησε να δώσει ένα μήνυμα σε «έναν τύπο ο οποίος διέδωσε ότι δήθεν ο εντολέας μου είναι μέρος της Χρυσής Αυγής. Ο τύπος αυτός κάνει διάφορες μηνύσεις και δεν έχει έρθει ποτέ στα Δικαστήρια. Θέλω να του πω πως θα βρει τον μπελά του αυτήν τη φορά. Ο εντολέας μου όχι μόνο δεν είναι μέλος της ΧΑ αλλά και η οικογένειά του και αυτός ανήκουν μάλλον σε άλλον πολιτικό κύκλο», είπε ο κ. Κούγιας.

«Ο άνθρωπος δεν έχει μετανιώσει για κάτι, δεν έκανε κάτι εκ προθέσεως. Ακόμα και η κατηγορία η ίδια είναι απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο εν αντιθέσει με την κατηγορία που αντιμετωπίζει το θύμα, σε βάρος του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον του για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή εις βάρος των δύο αστυνομικών με άμεσο δόλο», σχολίασε.

«Περιμένουμε να μείνει ελέυθερος σήμερα. Δεν μπορώ να φανταστώ πως η Δικαιοσύνη μελετώντας αυτήν τη δικογραφία να μην αφήσει ελεύθερο τον άνθρωπο και να υποκύψει στους εκβιασμούς κάποιων, τους οποίους γνωρίζω χρόνια», δήλωσε ο συνήγορος του 34χρονου.

«Αυτούς τους τύπους που βγαίνουν στην τηλεόραση και λένε "θα πάρω τον νόμο στα χέρια μου" και "εγώ θα κάνω ό,τι έκαναν το παιδί μου". Αλλά αυτήν τη στιγμή κρίνεται αν υπάρχει οργανωμένο κράτος, αν μπορούμε να αντιληφθούμε τι σημαίνει η ποιοτική εξέλιξη ορισμένων παιδιών που από τα 12 ξεκινούν να κάνουν παράνομες πράξεις. Υπάρχει μία ανισορροπία που η κοινωνία πρέπει να διορθώσει».

Κατέληξε λέγοντας πως «δεν γίνεται άτομα που τα βλέπουμε κάθε μέρα στα Δικαστήρια κατηγορούμενοι για ληστείες, κλοπές, βιασμούς, για εμπόριο ναρκωτικών, να έρχονται τώρα απειλώντας πως θα πάρουν τον νόμο στα χέρια τους και να υποκύψει η Δικαιοσύνη και να φυλακίσει έναν έντιμο άνθρωπο, ο οποίος δεν έκανε τίποτα αλλά δούλευε από την ημέρα μέχρι το βράδυ για να ζήσει την οικογένειά του και να προστατεύσει και εμάς».