Skip to main content

Κούγιας: Θα μηνύσω τη Μενδώνη αν με αφήσει ο Λιγνάδης

Ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη ανέφερε ότι εάν του το επιτρέψει ο εντολέας του θα μηνύσει την υπουργό Πολιτισμού για τις αναφορές της.

Να αμφισβητήσει την αξιοπιστία των καταγγελλόντων –μηνυτών και μαρτύρων- επιχείρησε εκ νέου ο συνήγορος του Δ. Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας που έβαλε και κατά της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη λέγοντας ότι εάν του το επιτρέψει ο εντολέας του θα τη μηνύσει.

Σε συνέντευξή του (στον ΑΝΤ1) ο κ. Κούγιας έκανε λόγο για αναξιόπιστους μάρτυρες και «επαγγελματίες ομοφυλόφιλους», στους οποίους βασίστηκε η δίωξη σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη.

Διαβάστε ακόμη: Κούγιας: Ακραίοι ομοφυλόφιλοι αυτοί που καταγγέλλουν τον Λιγνάδη - «Θα αθωωθεί»

Κληθείς να διευκρινίσει τι εννοεί με τον όρο «επαγγελματίες ομοφυλόφιλοι», ο ποινικολόγος αναφέρθηκε σε άτομα που «έχουν επιλέξει ως στάση ζωής να μην έχουν καμία εργασία […] παρά μόνο να πηγαίνουν σε σπίτια ομοφυλόφιλων και να κάνουν έρωτα».

Επανέλαβε ότι δεν ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία, καθώς μέσα σε δύο ημέρες, χωρίς να ενημερωθεί ο Δημήτρης Λιγνάδης και να λάβει αντίγραφο της δικογραφίας, ασκήθηκε δίωξη σε βάρος του.

«Καταρρακώνεται το τεκμήριο της αθωότητας», τόνισε ο ποινικολόγος, φέρνοντας ως παράδειγμα τον ισχυρισμό του 40χρονου ότι «άκουγα πως είχε σχέση με μικρά αγόρια».

Αναφερόμενος στον μηνυτή από τη Σουηδία, είπε πως ξεκίνησε κάτι σε μία περίοδο που υπάρχει μία καταιγίδα καταγγελιών, που ξεκίνησε από την Μπεκατώρου και τον αθλητισμό, συνεχίστηκε με τους ηθοποιούς και – όπως είπε ο κ. Κούγιας – μετά έρχονται τραγουδιστές, δημοσιογράφοι, κ.α.

«Θα καταντήσουμε έρμαια ατόμων που δεν έχουν καμία ηθική αναστολή», ανέφερε.

Ο κ. Κούγιας εξέφρασε επίσης την πρόθεση να μηνύσει την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, εάν του το επιτρψει ο εντολέας του, εξαιτίας όσων είπε στη συνέντευξη Τύπου περί «επικίνδυνης προσωπικότητας». Πρόκειται για παράβαση της νομοθεσίας και καταρράκωση του τεκμηρίου της αθωότητας, υπογράμμισε. «Αν θέλεις να διασώσεις το πολιτικό σου μέλλον, δεν καταστρέφεις έναν άνθρωπο, τον οποίο προηγουμένως αποθέωνες. Τον πέρασες από τη Βουλή και τον έκανες Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, του μεγαλύτερου θεατρικού θεσμού».

Ισχυρίστηκε ακόμη πως όλα γίνονται για να σταματήσει το έργο της επένδυσης στο Ελληνικό, επισημαίνοντας πως η κ. Μενδώνη είναι η αρμόδια Yπουργός για να ξεμπλοκάρει η διαδικασία. Εάν παραιτηθεί, σημείωσε ο κ. Κούγιας, «αυτομάτως καθυστερεί και κάποιοι επενδύσουν σε αυτήν την καθυστέρηση…».