Skip to main content

Κουμουτσάκος: Απαράδεκτη η απόφαση της αλβανικής κυβέρνησης

Αφήνοντας αιχμές προς τον πρωθυπουργό ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ καλεί την κυβέρνηση της Αλβανίας να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση.

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει την απόφαση της αλβανικής κυβέρνησης να παραχωρήσει περιουσίες Ελλήνων ομογενών για τουριστική εκμετάλλευση στο αλβανικό υπουργείο τουρισμού (δείτε εδώ) ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β' Αθηνών, Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Η Αλβανική κυβέρνηση προχώρησε σε μια απαράδεκτη απόφαση που στρέφεται ευθέως κατά της ελληνικής εθνικής μειονότητας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» αναφέρει ο κ. Κουμουτσάκος, αφήνοντας αιχμές προς τον πρωθυπουργό.

«‪Είχαμε εγκαίρως προειδοποιήσει τον κ. Τσίπρα ότι ‪η αμήχανη πολιτική κατευνασμού που ακολουθεί, αποθρασύνει τον κ. Ράμα.  Οι περιουσίες των ομογενών μας στη Χειμάρρα πρέπει να επιστραφούν  και η σχετική απόφαση να ανακληθεί άμεσα».

«Ας κατανοήσει ο κ. Ράμα ότι οι καλές διμερείς σχέσεις και η ευρωπαϊκή προοπτική δεν οικοδομούνται με συνεχείς προκλήσεις» καταλήγει η δήλωση του βουλευτή της ΝΔ.