Skip to main content

Κουπόνια για δωρεάν προϊόντα από λαϊκές παρέδωσε η Πατουλίδου στον «Άγιο Στυλιανό»

H Αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Θεσσαλονίκης παρέδωσε στο ίδρυμα «Άγιος Στυλιανός» κουπόνια για δωρεάν προϊόντα στις λαϊκές αγορές.

Ξεκίνησε η διάθεση των κουπονιών, για δωρεάν προϊόντα στις λαϊκές αγορές της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για το κοινωνικό πρόγραμμα της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, που υλοποιείται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά και στόχο έχει την ανακούφιση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Ωφελούμενες είναι 645 οικογένειες με 2.519 δικαιούχους, εκ των οποίων οι 1874 είναι προστατευόμενα μέλη.

Πρόκειται για 358 μονογονεϊκές οικογένειες, 141 τρίτεκνες, και 146 πολύτεκνες οικογένειες μακροχρόνια ανέργων με συγκεκριμένο ανά κατηγορία επιτρεπτό ύψος εισοδήματος.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε να διατεθεί επίσης το ποσό των 999 ευρώ, υπό μορφή κουπονιών στο Δημοτικό Ίδρυμα-Βρεφοκομείο Θεσσαλονίκης «Άγιος Στυλιανός» το οποίο παρέδωσε στο ίδρυμα η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου.

Το ποσό προέρχεται από τα ανταποδοτικά τέλη που καταβάλουν οι δραστηριοποιούμενοι πωλητές στις Λαϊκές Αγορές της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

Παρών στη συνάντηση με τον πρόεδρο του ιδρύματος κ. Θεόφιλο Πατέλη ήταν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Η κ. Πατουλίδου δήλωσε: «Στην Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης προσπαθούμε με κάθε τρόπο να στηρίζουμε το έργο δομών όπως είναι το Βρεφοκομείο Θεσσαλονίκης Άγιος Στυλιανός. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη δικαίωση για μας από τα χαμόγελα των παιδιών. Των παιδιών που φιλοξενούνται στον Άγιο Στυλιανό, αλλά και των παιδιών των δικαιούχων του προγράμματος».

Ο κ. Ζέρβας ευχαρίστησε την κ. Πατουλίδου και επεσήμανε πως εισφορές φορέων όπως είναι η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης απαλύνουν τις ανάγκες του Δημοτικού Βρεφοκομείου Θεσσαλονίκης «Άγιος Στυλιανός» που είναι γνωστή η ιστορία του και το έργο του.

Στην συνάντηση συμμετείχε η αναπληρώτρια διευθύντρια και ψυχολόγος του Βρεφοκομείου κ. Χρυσάνθη Μακρή, ο κ. Δερετζής Άγγελος Πρόεδρος Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας Θεσσαλίας Θράκης, ο κ. Καρυπίδης Κωνσταντίνος Πρόεδρος Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης, ο κ. Καρυπίδης Ανέστης Πρόεδρος του Σωματείου Παραγωγών Λαϊκών Αγορών ΠΡΟΟΔΟΣ και ο Γενικός Γραμματέας του Σωματείου ΟΜΟΝΟΙΑ κ. Μπάμπης Τσιλιμπίρας.