Skip to main content

Κουράκης: Nα δούμε αν υπάρχουν περιθώρια για μια άλλη πολιτική

Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι να δούμε αν πραγματικά υπάρχουν περιθώρια για να εφαρμόσουμε μια άλλη πολιτική, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής.

"Αυτό που έχει πολύ μεγάλη σημασία είναι να δούμε αν πραγματικά υπάρχουν περιθώρια για να εφαρμόσουμε μια άλλη πολιτική. Και εκεί θα κριθούμε. Γιατί αν μείνουμε μόνο στην εφαρμογή αυτών των μέτρων, τα οποία είναι πολύ σκληρά, και πολλά είναι και υφεσιακά, πρέπει να πούμε, δεν θα πάμε καλά".

Τα παραπάνω υπογράμμισε ο α΄ αντιπρόεδρος της Βουλής Τάσος Κουράκης, μιλώντας στην εκπομπή "Δεύτερη Ανάγνωση" του ραδιοφωνικού σταθμού του ΑΠΕ-ΜΠΕ "Πρακτορείο 104,9 FM".

Επισήμανε ότι πρέπει να υπάρχει διαφάνεια σε όλες τις διαδικασίες και για τη δημόσια διοίκηση είπε ότι "δεν δουλεύει καλά" και "υπάρχουν υπάλληλοι που είναι υπεράριθμοι, που λουφάρουν".

Σε ερώτηση αν θα υπάρξουν αντιδράσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην εφαρμογή σκληρών μέτρων, ο κ. Κουράκης απάντησε: "Υπάρχει μια διαφορά. Αυτή τη στιγμή, όσοι έχουν αποφασίσει να είναι με τον ΣΥΡΙΖΑ, και σε κυβερνητικό επίπεδο και σε θέση ευθύνης, γνωρίζουν τα πράγματα. Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν ήξερε. Αυτή τη στιγμή όλοι ξέρουν ή οφείλουν να ξέρουν ότι τα μέτρα που έχουμε υπογράψει είναι αυτά, ότι το παράλληλο πρόγραμμα που λέμε θα προσπαθήσουμε να το υλοποιήσουμε, ότι τα κενά και οι διαδικασίες που μπορούμε να βρούμε για να εφαρμόσουμε μια πολιτική που να μην κοντράρει τους θεσμούς είναι αυτά. Εμείς ξέρουμε πολύ καλά, ότι θα σηκώσουμε το χεράκι μας μέσα στο κοινοβούλιο για να ψηφίσουμε τα σκληρά μέτρα. Αυτό το ξέρουμε. Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί αυτή τη στιγμή ότι δεν το ήξερε".