Skip to main content

Κουτσούμπας από Θεσσαλονίκη: Προσθέτουν νέα μνημονιακά μέτρα

Στην πορεία του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη έδωσε το παρών ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ. Κάλεσε να μην υπάρχει εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση της ΝΔ.

«Η εργατική τάξη, ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να έχει καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, στα άλλα πολιτικά κόμματα, που αντί να καταργούν μνημονιακά μέτρα που ψήφισαν όλοι μαζί, αντίθετα σήμερα προσθέτουν και νέα, με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, με fast-track διαδικασίες στο Κοινοβούλιο, που συρρικνώνουν ακόμα περισσότερο το λαϊκό εισόδημα, που διαλύουν εργασιακές σχέσεις, που καταργούν δικαιώματα χρόνων, των εργαζομένων σε όλους τους τομείς», τόνισε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος έδωσε το «παρών» στο συλλαλητήριο και την πορεία του ΠΑΜΕ, στη Θεσσαλονίκη.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας, όλα τα παραπάνω γίνονται «πότε με το πρόσχημα της πανδημίας, πότε με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης».

Ο γ.γ. του ΚΚΕ τόνισε ότι «η Ελλάδα έχει πλούσιες παραγωγικές δυνατότητες, τεχνολογικές, επιστημονικές δυνατότητες σήμερα» και πρόσθεσε: «Κυρίως έχει έμπειρο, έμψυχο επιστημονικό και εργατικό δυναμικό που μπορεί να κάνει πραγματικά θαύματα, εάν ο πλούτος της Ελλάδας περάσει και γίνει κοινωνική ιδιοκτησία ενταγμένη σε ένα κεντρικό επιστημονικό σχεδιασμό της οικονομίας και των υπηρεσιών, απελευθερωμένη από ιμπεριαλιστικές συμφωνίες και δεσμά, με τον λαό πραγματικά στην εξουσία του τόπου».

Κάλεσε, δε, τον ελληνικό λαό να παλέψει σε αυτόν το δρόμο, «δυναμώνοντας, ενισχύοντας το εργατικό, ταξικά προσανατολισμένο κίνημα, το ΠΑΜΕ, την κοινωνική συμμαχία όλων των λαϊκών δυνάμεων σε αντικαπιταλιστική, αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, σε συμπαράταξη και συμπόρευση με το ΚΚΕ».

φωτογραφία αρχείου