Skip to main content

Κουτσούμπας: Οι υποσχέσεις Μητσοτάκη από τη ΔΕΘ είναι κάλπικες

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για τις φορολογικές εξαγγελίες υποστηρίζοντας ότι «κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό».

Πυρά κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Μιλώντας σε εκδήλωση με θέμα "Πολιτικές και Οικονομικές Εξελίξεις και οι Θέσεις του ΚΚΕ" στη ΔΕΘ, ο κ. Κουτσούμπας έκανε λόγο για μια κάλπικη υπόσχεση Μητσοτάκη από το βήμα της Διεθνούς Εκθέσεως περί ανάπτυξης για όλους, η οποία είναι στο ίδιο μήκος κύματος με αυτήν του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

«Από το βήμα της ΔΕΘ ο νέος πρωθυπουργός επανέλαβε τον γνωστό αστικό μύθο ότι έρχεται πλέον η ανάπτυξη για όλους. Δεν πρωτοτύπησε φυσικά. Πέρυσι, ο κ. Τσίπρας έδωσε την ίδια κάλπικη υπόσχεση, για ένα δίκαιο δρόμο ανάπτυξης που θα ωφελεί ταυτόχρονα τους θύτες και τα θύματα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης. Όμως ο κ. Μητσοτάκης μπορεί σήμερα, χάρη στη δουλειά που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ 4μιση χρόνια τώρα, να κλιμακώσει την επίθεση του κεφαλαίου. Εμφανίζει την κυβερνητική πολιτική ως αυτονόητη και αναγκαία για να μη χάσει η Ελλάδα το τρένο της ψηφιακής οικονομίας», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του Κόμματος.

Ο ίδιος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για τις φορολογικές εξαγγελίες υποστηρίζοντας ότι "κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό". "Η μείωση του συντελεστή φορολογίας του κεφαλαίου κατά το 1/5, μεταφράζεται σε πάνω από 600 εκ ευρώ "μποναμά" προς τις επιχειρήσεις ενώ η φορολόγηση των μερισμάτων υποδιπλασιάζεται, απ' το 10% στο 5%, σε μια κίνηση της κυβέρνησης να διευκολύνει τους μεγαλομετόχους των ομίλων να βγάλουν τα κέρδη τους με άμεση χρηματική μορφή. Όμως, η τεράστια, πρωτοφανής κλοπή, η καθιέρωση της νόμιμης και πλήρους φορολογικής ασυδοσίας των μεγάλων ομίλων, το «colpo grosso» της επόμενης περιόδου, είναι οι λεγόμενες υπεραποσβέσεις για τις οποίες, πριν τις εκλογές, "σφάχτηκαν κυριολεκτικά παλικάρια", αφού ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, βρέθηκαν σε ένα κρεσέντο διακηρύξεων για το ποιος "τις έχει πιο μεγάλες". Πρέπει λίγο να σταθούμε εδώ, για να καταλάβει ο ελληνικός λαός, αρχικά, πόσο πολύ τον κοροϊδεύουν και στη συνέχεια τι ακριβώς θα πληρώσει".

Επίσης, άσκησε κριτική στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο που βρίσκεται υπό δημόσια διαβούλευση, υποστηρίζοντας ότι με αυτό ελαστικοποιούνται οι απολύσεις και καταργούνται στην ουσία οι απεργίες.

Για τον τουρισμού ο Δ. Κουτσούμπας υποστήριξε ότι παρά το γεγονός ότι ο κλάδος υπερδιπλασιάστηκε, κανένα κέρδος δεν διανεμήθηκε στους εργαζόμενους.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Κυπριακή ΑΟΖ ο Δημήτρης Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι ασκούνται πιέσεις από τις ΗΠΑ και την ΕΕ για εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων, οι οποίες εντάσσονται στις γενικότερες "ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις".

Τέλος, ο κ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε τη Συμφωνία των Πρεσπών μια "αμερικανοΝΑΤΟικής κοπής συμφωνία, που καμία σχέση έχει με τα πραγματικά συμφέροντα των δύο φίλων λαών".

Αύριο το πρωί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ θα έχει συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ - HELEXPO, ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας θα μιλήσει στο 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή στην Θεσσαλονίκη, στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά.

Το Σάββατο το πρωί θα συναντηθεί με τον νέο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

• Στις 10:00 θα επισκεφθεί το κεντρικό κτήριο Διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς (Τσιμισκή 132 & Εθνικής Αμύνης) στη Θεσσαλονίκη και θα μιλήσει με εργαζόμενους.

• Στις 12:00 θα συναντηθεί με τη Διοίκηση της ΔΕΘ – HELEXPO, στην αίθουσα του ΔΣ της ΔΕΘ.

• Στις 18:00 θα συναντηθεί με το ΔΣ του Συλλόγου Επιστημονικού – Υγειονομικού Προσωπικού Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΣΕΥΠ-ΠΦΥ) Βορείου Ελλάδος.

• Στις 22:00 θα μιλήσει στο 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή στην Θεσσαλονίκη, στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά.

Σάββατο 14/9

• Στις 09:30 θα συναντηθεί με τον νέο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.