Skip to main content

Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση προωθεί τους αμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας καλεί τον λαό να «γυρίσει την πλάτη σε όλους εκείνους που θέλουν την Ελλάδα προκεχωρημένο φυλάκιο των ΗΠΑ»

Πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ για «τον ρόλο που έχει αναλάβει στην προώθηση των αμερικανοΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών» εξαπολύει ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας, καλώντας τον λαό να «γυρίσει την πλάτη σε όλους εκείνους που θέλουν την Ελλάδα προκεχωρημένο φυλάκιο των ΗΠΑ».

Αναφερόμενος στην πρόσφατη δημοσιοποίηση της «Ολοκληρωμένης Έκθεσης» του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών για την Ελλάδα, ο κ. Κουτσούμπας σημειώνει πως πέρα από το γεγονός ότι «θυμίζει παλιές σκοτεινές εποχές, επιβεβαιώνει πλήρως το ρόλο που έχει αναλάβει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην προώθηση των αμερικανοΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών».

Όπως παρατηρεί, «στην έκθεση αναγνωρίζεται ρητά και κυνικά ότι η Συμφωνία των Πρεσπών έχει την ευρωατλαντική σφραγίδα, ότι 'η Ελλάδα είναι αφοσιωμένος εταίρος στην προώθηση των συμφερόντων των ΗΠΑ εντός και εκτός της Ελλάδας', ότι 'η ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει την εμβάθυνση της στρατιωτικής συνεργασίας', προσφέροντας 'επιπλέον τοποθεσίες εκτός του κόλπου της Σούδας, για να υποστηρίξει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ στην περιοχή'».

«Φτάνει μάλιστα στο σημείο να ομολογεί ότι θα επιστρατευτούν ΜΚΟ και ΜΜΕ για να πεισθεί ο ελληνικός λαός για την αναγκαιότητα αυτής της πολιτικής. Τόσο 'προοδευτική' είναι η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ» σημειώνει ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ για να καταλήξει: «Αυτές οι ανατριχιαστικές επιδιώξεις της αμερικανικής πολιτικής, που δεν αμφισβητούνται από την κυβέρνηση, ούτε φυσικά από τη ΝΔ, ούτε από κανέναν άλλο από τους διοργανωτές των αυριανών συλλαλητηρίων, δείχνουν την ανάγκη ο λαός να επαγρυπνά και να γυρίσει την πλάτη σε όλους εκείνους που θέλουν την Ελλάδα προκεχωρημένο φυλάκιο των ΗΠΑ, για χάρη των συμφερόντων του κεφαλαίου και μόνο».